Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Νέα υπηρεσία πληροφόρησης επενδυτών

Μείωση έως και 60% στις εγγυήσεις των μελών του Χ.Α. προς το νέο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο αναμένεται να εξασφαλίσει η νέα υπηρεσία της ΕΧΑΕ AξίαSMS.

ΕΧΑΕ: Νέα υπηρεσία πληροφόρησης επενδυτών
Μείωση έως και 60% στις εγγυήσεις των μελών του Χ.Α. προς το νέο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο αναμένεται να εξασφαλίσει η νέα υπηρεσία της ΕΧΑΕ AξίαSMS.

Το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο όπως ισχύει σήμερα προϋποθέτει ιδιαίτερα υψηλά μερίδια για το κάθε μέλος αυτού, στοιχείο που συχνά έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Για την προωθούμενη υπηρεσία AξίαSMS έχουν ήδη λάβει γνώση τόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και η διοίκηση του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου και υπήρξε συμφωνία ως προς την υλοποίησή της.

Στόχος του ΑξίαSMS είναι η ανάπτυξη και η παροχή μιας νέας υπηρεσίας ειδοποίησης-πληροφόρησης των επενδυτών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (sms ή/και e-mail) για την κίνηση των λογαριασμών της μερίδας τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων της ΕΧΑΕ.

Η υπηρεσία θα προσφέρεται στους επενδυτές που καλύπτονται από το Συνεγγυητικό σαν ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας σχετικά με την ορθή καταχώριση και φύλαξη των τίτλων από τα μέλη στη μερίδα τους.

Η ενημέρωση θα αφορά σε:
- Αλλαγές στα στοιχεία της μερίδας και του λογαριασμού αξιών του επενδυτή.
- Κινήσεις που επηρεάζουν το χαρτοφυλάκιο-λογαριασμούς των επενδυτών. 
- Διακανονισμό χρηματιστηριακών συναλλαγών. 
- Συμμετοχή τους σε εταιρικές πράξεις (δικαιώματα, μερίσματα κ.σ.). 
- Άλλες εξωχρηματιστηριακές μεταφορές.

Προαιρετικά θα παρέχεται:
- Άμεση ενημέρωση για συναλλαγές ή /και για συγκεντρωτική ενημέρωση στο τέλος της ημέρας (χρήση της σύνδεσης κωδικού ΟΑΣΗΣ με λογαριασμό αξιών).
- Ενημέρωση για προσεχείς εταιρικές πράξεις.
- Ενημέρωση για π.χ. αποτίμηση της αξίας του χαρτοφυλακίου του, τιμές μετοχών κ.ά.

Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα, σε πρώτη φάση θα υλοποιηθεί η δυνατότητα μόνο αποστολής εξερχόμενων μηνυμάτων, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα υλοποιηθεί και η δυνατότητα λήψης μηνυμάτων επεξεργασίας τους και απάντησης.

Με τον τρόπο αυτό οι επενδυτές θα ενημερώνονται για διάφορα πληροφοριακά στοιχεία έπειτα από σχετικό αίτημά τους (π.χ. αποτίμηση χαρτοφυλακίου, τιμές μετοχών κ.λπ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v