Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Σύσταση ”αγορά” για Μυτιληναίο - ΜΕΤΚΑ

Σε ”αγορά” από ”διακράτηση” αναβάθμισε τη σύσταση για τη Μυτιληναίος η Εγνατία ΑΧΕ (21/5), ενώ παράλληλα ξεκίνησε κάλυψη για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ με σύσταση ”αγορά” και τιμή-στόχο τα 5,30 ευρώ ανά μετοχή.

Εγνατία: Σύσταση ”αγορά” για Μυτιληναίο - ΜΕΤΚΑ
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Μυτιληναίος σε ”αγορά” (buy), από ”διακράτηση” (hold), με τιμή-στόχο τα 6,80 ευρώ, προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 20 Μαΐου 2004, ενώ παράλληλα ξεκινάει την κάλυψη για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ με σύσταση ”αγορά” και την τιμή-στόχο των 5,30 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι τιμές-στόχοι υπονοούν περαιτέρω περιθώρια ανόδου 39,3% για τη Μυτιληναίος και 21% για τη ΜΕΤΚΑ από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η Εγνατία επισημαίνει πως οι επενδύσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλά και του φυσικού αερίου, αλλά και η συμμετοχή της Μυτιληναίος στο πρόγραμμα άμυνας της κυβέρνησης (προϋπολογισμού 11,8 δισ. ευρώ), καθώς και σε άλλα έργα υποδομής αναμένεται να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη Μυτιληναίος.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ήδη ορατή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για τα μέταλλα, ενισχύοντας κατ’ επέκταση τις τιμές, γεγονός το οποίο θα βελτιώσει τα κέρδη της Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ ο κύκλος εργασιών του ομίλου Μυτιληναίος στο 2004 αναμένεται να ενισχυθεί κατά 13,6%, με τα EBITDA να αυξάνονται κατά 14% και τα κέρδη μετά φόρων κατά 29,3%. Για τη ΜΕΤΚΑ η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 15,3% στις πωλήσεις, 17% στα EBITDA και 19,3% στα κέρδη μετά φόρων.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα, τόσο για τον όμιλο της Μυτιληναίος όσο και για τον όμιλο της ΜΕΤKΑ, αναμένεται να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v