Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική για ΟΠΑΠ η "πορτογαλική" ευρωαπόφαση

Υπέρ των συμφερόντων των εθνικών μονοπωλίων τζόγου, άρα και υπέρ του ΟΠΑΠ εκτιμούν οι αναλυτές ότι είναι η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον πορτογαλικό οργανισμό.   

Θετική για ΟΠΑΠ η πορτογαλική ευρωαπόφαση
Υπέρ των συμφερόντων των εθνικών μονοπωλίων τζόγουάρα και υπέρ του ΟΠΑΠ εκτιμούν οι αναλυτές ότι είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, βάσει της οποίας θεωρείται συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί ελευθερίας παροχής υπηρεσιών η απαγόρευση που επιβάλλει η πορτογαλική νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου.

Θετική για τον ΟΠΑΠ κρίνει η Εθνική - P&K την απόφαση, αν και επισημαίνει ότι η ελληνική περίπτωση είναι αρκετά διαφορετική, αφού ο πορτογαλικός οργανισμός είναι μη εισηγμένη και μη κερδοσκοπική εταιρία.

Κατά τη χρηματιστηριακή, η εξέλιξη αυτή η οποία θεωρείται υποστηρικτική για τα εγχώρια μονοπώλια, αποδεικνύει ακόμη ότι οι αλλαγές στον ευρωπαϊκό κλάδο τζόγου θα απαιτήσουν σημαντικό χρονικό διάστημα και πως οι χώρες-μέλη το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν να ακολουθούν ιδιότυπο ρυθμιστικό μοντέλο.

Παρόμοια άποψη έχει και η Marfin Analysis η οποία εκτιμά ότι ενισχύονται τα μονοπωλιακά δικαιώματα του οργανισμού, ενώ η HSBC αναμένει ότι η εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό σημείο στον πόλεμο ανάμεσα στα εθνικά μονοπώλια τζόγου και στις διαδιακτυακές εταιρίες στοιχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v