Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Οutperform” συνιστά η Eurobank Sec για Σαράντη

Θετική παραμένει η Eurobank Securities για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης για την οποία διατηρεί τη σύσταση ”overweight” (21/5), ενώ παράλληλα προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη του ομίλου.

”Οutperform” συνιστά η Eurobank Sec για Σαράντη
Τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Eurobank Securities για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Μαΐου 2004, όπου παράλληλα επισημαίνει πως παραμένει θετική για την εταιρία.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως με στόχο να αποτυπώσει την αναδιάρθρωση του δανεισμού που έχει υιοθετήσει η Σαράντης προχώρησε σε προς τα κάτω αναθεώρηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 18,3% και συγκεκριμένα στα 6,4 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, οι προβλέψεις της για τα κέρδη προ φόρων, αλλά και τα καθαρά κέρδη της Σαράντης αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω κατά 5,5% (στα 27,9 εκατ. ευρώ) και 9,7% (15,2 εκατ. ευρώ) αντίστοιχα.

Με βάση τις αναθεωρημένες προβλέψεις, η Eurobank Securities αναφέρει πως η μετοχή της Σαράντης διαπραγματεύεται 10 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004, το οποίο και αφορά σε σημαντικό discount 57,8% σε σχέση με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές εταιρίες και κατά 40,5% σε σχέση με τις εγχώριες, γεγονός το οποίο και εκτιμά πως είναι αδικαιολόγητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v