Θετικές οι αντιδράσεις 3 ΑΧΕ για Γερμανό - ΚΑΕ

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Γερμανός, αν και κινήθηκαν ανάλογα των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ ”ισχυρά” χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα των ΚΑΕ, τα οποία και υπερέβησαν τις προβλέψεις τους, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης της ζήτησης για τα Ολυμπιακά προϊόντα.

Θετικές οι αντιδράσεις 3 ΑΧΕ για Γερμανό - ΚΑΕ
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Marfin, Π&Κ και Εγνατία για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Γερμανός, τα οποία κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ παράλληλα σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ΚΑΕ τα χαρακτηρίζουν ”ισχυρά”.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της Γερμανός διατηρώντας την τιμή-στόχο των 24 ευρώ.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, η Marfin Analysis επισημαίνει πως η κατά 13,4% αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της Γερμανός ήταν ανάλογη τόσο των δικών της εκτιμήσεων όσο και των προβλέψεων της αγοράς.

Αναφορικά με τα κέρδη, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως τα υψηλότερα των προβλέψεων αποτελέσματα των ΚΑΕ οδήγησαν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου Γερμανός σε αύξηση 31%, καθώς έφτασαν στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis αναφέρει επίσης πως καθώς τα αποτελέσματα της Γερμανός ήταν ανάλογα των προβλέψεων, δεν αναμένει κάποια μεταβολή στη μετοχή της εταιρίας (λόγω αυτών), ενώ επισημαίνει πως αφενός το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι το πιο αδύναμο και αφετέρου πως το τέταρτο είναι το πιο δυνατό.

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει πως ενδέχεται να μεταβάλει οριακά τις εκτιμήσεις της, στις κύριες δραστηριότητες του ομίλου, αν και επισημαίνει πως οι αλλαγές θα αφήσουν τα EBITDA σχεδόν ανεπηρέαστα.

Για τα ΚΑΕ η Marfin Analysis σημειώνει πως ανακοίνωσαν ”δυνατά” αποτελέσματα στο τρίμηνο, τα οποία και ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis αυτό οφείλεται στην ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης, καθώς –όπως σημειώνει– η παγκόσμια αεροπορική κίνηση αυξήθηκε κατά 9,6%.

Επίσης, συμπληρώνει πως τα αποτελέσματα ευνοούνται και από την αυξημένη κίνηση στα Ολυμπιακά προϊόντα, την αυξημένη πελατεία λόγω της ανακαίνισης των καταστημάτων και την αυξημένη ζήτηση στα προϊόντα καπνού στους μεθοριακούς σταθμούς.

Τη σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο των 26 ευρώ ανά μετοχή διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη Γερμανός, επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν αντίστοιχα των προβλέψεών της.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη πρώτου τριμήνου των ΚΑΕ, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως υπερέβησαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ωστόσο, επισημαίνει πως καθώς το πρώτο τρίμηνο του έτους αποτελεί το εποχικά ”αδύναμο” τρίμηνο, τα μεγέθη –αν και ”ισχυρά”- δεν πρέπει να προεκβάλλονται.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Γερμανός είναι ”ικανοποιητικά”, αν και ανάλογα των προβλέψεων, συμπληρώνοντας πως επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του ομίλου στο σύνολο του έτους.

Συμπληρώνει, όμως, πως θα αναθεωρήσει το μοντέλο της ώστε να συμπεριλάβει τις πρόσφατες εξαγορές που πραγματοποίησε ο όμιλος στην Πολωνία.

Σχετικά με τα ΚΑΕ, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως ανακοίνωσαν ”εντυπωσιακά” αποτελέσματα στο τρίμηνο.

Η Εγνατία εκτιμά πως στα μεγέθη αυτά οδήγησαν η ενοποίηση των θυγατρικών Ελληνικές Διανομές και Εύσημον, αλλά και η αυξημένη ζήτηση για τα Ολυμπιακά προϊόντα.

Τα ισχυρά αποτελέσματα των ΚΑΕ, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, θα οδηγήσουν σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψέων της, ενώ επισημαίνει πως αναμένεται να αποτυπωθούν θετικά στη μετοχή της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v