Τιτάν: Στα 42,4 ευρώ η νέα τιμή-στόχoς από Σίγμα

Στα 42,4 ευρώ, από τα 41,1 ευρώ, αναβάθμισε την τιμή-στόχο για την Τιτάν η Σίγμα Securities (21/5), αναθεωρώντας ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη, ενώ θετικές εμφανίζονται για τα μεγέθη α’ τριμήνου και οι Marfin και Π&Κ.

Τιτάν: Στα 42,4 ευρώ η νέα τιμή-στόχoς από Σίγμα
Υψηλότερα των προβλέψεων της αγοράς κινήθηκαν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του Τιτάν, όπως αναφέρουν οι Marfin, Π&Κ και Σίγμα, ενώ η τελευταία προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου, αλλά και των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 42,4 ευρώ από τα 41,1 ευρώ για τη μετοχή της Τιτάν προχώρησε η Σίγμα Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 21 Μαΐου 2004, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 7% για το 2004, καθώς τα τοποθετεί στα 3,59 ευρώ, και κατά 4% για το 2005, εκτιμώντας πως θα διαμορφωθούν στα 3,98 ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως τα καθαρά κέρδη για το 2004 αναμένεται να φτάσουν στα 151 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2005 εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 167 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η μετοχή του Τιτάνα εκτιμούν οι αναλυτές της Marfin Analysis, λόγω της ανακοίνωσης καλύτερων των αναμενομένων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Όπως σημειώνεται στο πρωινό report της χρηματιστηριακής (21/5), ο τίτλος του Τιτάνα συνδυάζει αμυντικά χαρακτηριστικά, ενώ διαπραγματεύεται ελκυστικά 10,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Παράλληλα, η Marfin τονίζει τις καλά διαφοροποιημένες λειτουργίες της εταιρίας και την ποιότητα της διοίκησης.

Υπενθυμίζεται στο report πως τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 335,3% σε ετήσια βάση, καθώς διαμορφώθηκαν στα 23,3 εκατ. ευρώ, 40,6% υψηλότερα των εκτιμήσεων της Marfin.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως το πρώτο τρίμηνο του Τιτάνα είναι συνήθως το πιο αδύναμο, καθώς χαρακτηρίζεται από εποχικότητα, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 42 ευρώ με σύσταση ”outperform”.

Αρκετά υπεράνω των εκτιμήσεών της παραδέχεται η Π&Κ ότι ήταν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της εταιρίας. Ο Τιτάνας, αναφέρει η χρηματιστηριακή, επωφελήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την κατασκευαστική δραστηριότητα που τους συνοδεύει.

Η Π&Κ διατηρεί τη θετική της στάση για την εταιρία και προαναγγέλλει ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της σχετικά με τα μελλοντικά μεγέθη της.

Ανώτερες των προβλέψεων, ωστόσο όχι αντιπροσωπευτικές των μεγεθών ολόκληρου του έτους λόγω ”εποχικότητας” χαρακτηρίζει η Σίγμα Χρηματιστηριακή τις επιδόσεις του Τιτάνα στο α΄ τρίμηνο, ενώ επισημαίνει ότι το α΄ τρίμηνο του 2003 ήταν ”κακό” λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v