Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική έκθεση της HSBC για Intralot

Θετικά ”σχόλια” περιέχονται για την Intralot σε έκθεση της HSBC Pantelakis Securities, στην οποία συστήνεται συσσώρευση (Add) θέσεων, ενώ τίθεται τιμή στόχος τα 21 ευρώ. Η έκθεση τονίζει τα ιδιαίτερα καλά οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και τις θετικές προοπτικές της.

Θετική έκθεση της HSBC για Intralot
Συσσώρευση (Add) συστήνει για την μετοχή της Intralot η HSBC Pantelakis Securities SA σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 16 Απριλίου 2002, ενώ θέτει ως τιμή στόχο τα 21 ευρώ (σημερινή τιμή 18,26 ευρώ).

Η έκθεση επισημαίνει πως η εταιρία, αν και ιδιαίτερα ”εύρωστη” και με θετικά οικονομικά στοιχεία, διαπραγματεύεται με discount στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω της γενικότερης αρνητικής συγκυρίας αλλά και της εμπλοκής του προέδρου της σε πιθανές ”δικαστικές διαμάχες”.

Ο κύκλος εργασιών της για το 2001 αυξήθηκε κατά 16,5% στα 292 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη κινήθηκαν ανοδικά κατά 50%, επίδοση που σχετίζεται με την μειωμένη φορολογία σε σχέση με το 2000. Η έκθεση προβλέπει αύξηση του τζίρου 22% με 25% μέχρι το 2004, ενώ οι επενδύσεις της εκτός των συνόρων αναμένεται να συμβάλλουν το 28% του συνολικού τζίρου.

Στην έκθεση επισημαίνεται εμφατικά ότι το πενταετές συμβόλαιο της Intralot για την εκμετάλλευση των ”τυχερών παιχνιδιών” τελειώνει το 2003 και η περαιτέρω ανανέωσή του – με βάση την επιτυχημένη ως τώρα πορεία της εταιρίας- δεν πρέπει να προκαλέσει ιδιαίτερη έκπληξη.

Στην αναφορά της για της εκτός Ελλάδας επενδύσεις της Intralot, η έκθεση τονίζει πως η πορεία τους θα εξαρτηθεί από την ρευστότητα της επιχείρησης, αλλά και κυρίως από την ικανότητα που θα επιδείξει στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, γεωγραφικά και ποσοτικά, αναφορικά με τη δυνατότητά της να προωθήσει καινούργια παιχνίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v