Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Αναβάθμιση σε "buy" από Nomura

Σε "buy" από "neutral" και σε 14 από 12,1 ευρώ προηγουμένως αναβαθμίζει τον ΟΤΕ η Nomura σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2009 και με τίτλο "περικοπή κόστους για υπεραπόδοση".

OTE: Αναβάθμιση σε buy από Nomura
Σε "buy" από "neutral" και σε 14 ευρώ από 12,1 ευρώ προηγουμένως αναβαθμίζει τον ΟΤΕ η Nomura σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2009 και με τίτλο "περικοπή κόστους για υπεραπόδοση".

Αν και ο οίκος εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι προβλέψεις για το περιθώριο EBITDA διατρέχουν κίνδυνο να υποβαθμιστούν, εκτιμά πως οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις περιγράφουν ένα απαισιόδοξο 2010, με δεδομένα την εξοικονόμηση κόστους στη σταθερή τηλεφωνία και τον εξορθολογισμό του ανταγωνισμού στην κινητή.

Ο ΟΤΕ έχει υποαποδόσει του ευρωπαϊκού κλάδου τηλεπικοινωνιών κατά 15% από την αρχή του έτους έως σήμερα, παρά την ισχυρή υπεραπόδοση μετοχών με έκθεση σε αναδυόμενες αγορές, αναφέρει η Nomura. Ο έντονος ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά, το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο και η σοβαρή συρρίκνωση στο μακροοικονομικό περιβάλλον οδήγησαν σε διαδοχικές υποβαθμίσεις κερδών.

Σήμερα ο οίκος χαρακτηρίζει την αποτίμηση του ΟΤΕ ελκυστική και ο εκτιμώμενος για το 2010 λόγος EV/EBITDA φτάνει στο 4,4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v