Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις κορυφαίες επιλογές της Deutsche Bank η ΕΤΕ

Την Εθνική Τράπεζα κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της η Deutsche Bank, με έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες στις 4/9, δίνοντας σύσταση "buy"και τιμή-στόχο τα 27,5 ευρώ ανά μετοχή.

Στις κορυφαίες επιλογές της Deutsche Bank η ΕΤΕ
Την Εθνική Τράπεζα κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της η Deutsche Bank, με έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες στις 4/9, δίνοντας σύσταση "buy" και τιμή-στόχο τα 27,5 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, μετά την ανακοίνωση "καθησυχαστικών" αποτελεσμάτων το β΄ τρίμηνο, διατηρείται η σύσταση "αγοράς" και η προτίμηση στην ΕΤΕ έναντι των άλλων ελληνικών τραπεζών.

Τα υψηλά προ προβλέψεων περιθώρια της ΕΤΕ παρέχουν στην τράπεζα μεγάλη ανθεκτικότητα στον ισολογισμό της, ακόμα και υπό ένα αρνητικό σενάριο, όσον αφορά στην επιδείνωση της ποιότητας των παγίων της.

Αυτή η ισχυρότερη θέση, σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, σε συνδυασμό με την άνετη ρευστότητα και το ενισχυμένο κεφάλαιο, θα επιτρέψει στην Εθνική να συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιό της στις αγορές της Ελλάδας και της ΝΑ. Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, η Εθνική Τράπεζα θα αναδυθεί από την τρέχουσα κρίση ως "outperformer" μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Επιπλέον, σημειώνει ο διεθνής οίκος, για το 2011 όταν και προβλέπεται ότι θα υπάρξει ομαλοποίηση του κόστους ρίσκου, εκτιμάται ότι τα κέρδη ανά μετοχή της ΕΤΕ θα φτάσουν τα 3,11 ευρώ και η μετοχή θα είναι διαπραγματεύσιμη 7,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, φθηνή αποτίμηση, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη η κερδοφορία και η ισχυρότερη σχετική θέση της Εθνικής εν συγκρίσει με τις άλλες ελληνικές τράπεζες.

Αναφερόμενη στην πορεία των ευρωπαϊκών τραπεζών το β΄ τρίμηνο, σημειώνει ότι εξεπλάγη από την ανθεκτικότητα των κερδών προ προβλέψεων, εκτιμώντας πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί. Εκτός της Εθνικής, στα top picks της η Deutsche Bank συμπεριλαμβάνει τις τράπεζες Credit Suisse, Barclays, UBS, BNP Paribas και Santander, όλες με σύσταση "buy".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v