Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΠΑΤT: Δίκαιη τιμή τα 3,4 ευρώ από Marfin

Δίκαιη τιμή τα 3,4 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 5,5%, και την σύσταση ”neutral”, θέτει η Marfin Analysis για την μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής, σε έκθεση της με ημερομηνία 20/5/2004. Η υποδοχή των ποτελεσμάτων τριμήνου, η αιτιολόγηση, οι ανησυχίες για πετρέλαιο -ισοτιμίες - τουριστική κίνηση.

ΕΠΑΤT: Δίκαιη τιμή τα 3,4 ευρώ από Marfin
Δίκαιη τιμή τα 3,4 ευρώ, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 5,5% για την μετοχή, και την σύσταση ”neutral”, θέτει η Marfin Analysis για την μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής, σε έκθεση της με ημερομηνία 20/5/2004.

Η τιμή στόχος, τονίζει η Marfin αντανακλά τις ανησυχίες των αναλυτών της για τα μακροοικονομικά μεγέθη (πετρέλαιο, ισοτιμία ευρώ δολαρίου), αλλά και τα μεγέθη που σχετίζονται με τον κλάδο (τουρισμός, κίνηση), τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την τιμή ανά μετοχή.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα α’ τρίμηνου της εταιρίας, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων της όσον αφορά τα προ φόρων αποτελέσματα, τα οποία υπενθυμίζεται πως εμφάνισαν ζημιές 3,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 23,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όπως τονίζει η Marfin, τα μεγέθη των ΕΠΑΤΤ ενισχύθηκαν από την πραγματοποίηση κεφαλαιακών κερδών που προέκυψαν από την πώληση του Superfast 1, και από την ”ισχυρή” επίδοση της Στρίτζης, η οποία επηρέασε αυξητικά τις πωλήσεις τριμήνου (+7,5%, στα 69,7 εκατ. ευρώ).

Ακόμα, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν βελτίωση των πωλήσεων το 2004, κυρίως λόγω της αύξησης στα ναύλα και της αύξησης της λειτουργικής μόχλευσης, η οποία, σύμφωνα με την Marfin θα οδηγήσει τα περιθώρια EBITDA στο 28%.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 θα ανέλθουν στα 0,41 ευρώ, εμφανίζοντας ετήσια αύξηση 53%, ενώ το μέρισμα του ίδιου έτους θα διαμορφωθεί στο 0,08 ευρώ, υποδηλώνοντας μερισματική απόδοση της τάξεως του 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v