Εμπορική: Στα 15 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Marfin

Σε κατά 14,8% καθοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου, έως τα 15 ευρώ, για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας προχώρησε η Marfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση ”underperform”. Θετικά σχόλια για το σχέδιο αναδιάρθρωσης, αρνητικά για το α΄ τρίμηνο.

Εμπορική: Στα 15 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από Marfin
Σε κατά 14,8% καθοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου, έως τα 15 ευρώ, για τη μετοχή της Εμπορικής προχώρησε η Marfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση ”underperform”.

Στην έκθεση με ημερομηνία 20 Μαΐου και τίτλο ”Η αναδιάρθρωση τώρα ξεκινά- Tο ρίσκο της διεκπεραίωσης δεν αντανακλάται στην τιμή”, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης τηρώντας θετική στάση έναντι αυτού, ενώ επισημαίνει το ιδιαίτερα αρνητικό τρίμηνο της τράπεζας.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, στο τρέχον έτος εκτιμάται πως θα τακτοποιηθούν όλες οι ”παλιές εκκρεμότητες”, ενώ υπογραμμίζεται πως αυτό θα έχει τον αντίστοιχο αντίκτυπο στα αποτελέσματα του 2004.

Ωστόσο, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής περιμένουν βελτίωση των αποτελεσμάτων από το επόμενο έτος και μετά. Κατά την άποψη των αναλυτών της Marfin, η διαμόρφωση της τρέχουσας τιμής από την αγορά προεξοφλεί μια επιτυχημένη και ταχεία αναδιάρθρωση.

Παράλληλα, οι ίδιοι σημειώνουν πως στο παρόν δεν έχει αποτυπωθεί στην τρέχουσα τιμή του τίτλου ο κίνδυνος εκτέλεσης αυτής της αναδιάρθρωσης, αλλά και η αδυναμία των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Ακόμα, η χρηματιστηριακή αναθεωρεί προς τα κάτω κατά 38,5% τις εκτιμήσεις αναφορικά με τα καθαρά κέρδη του 2004, προβλέποντας ετήσια υποχώρηση κατά 14,5%, αν και αναμένει ανάκαμψη 65,2% στα καθαρά κέρδη του 2005.

Σε αυτό το πλαίσιο, το P/E της τρέχουσας χρήσης αναμένεται στο 31,3, τα κέρδη ανά μετοχή του 2004, σύμφωνα με την Marfin, θα ανέλθουν στα 0,7 ευρώ εμφανίζοντας ετήσια πτώση 14,5%, ενώ το μέρισμα του 2004 εκτιμάται στα 0,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v