Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Υποχώρηση μεγεθών εκτιμά η Eurobank Sec.

Υποχώρηση 49,7%, έως τα 50,2 εκατ. ευρώ, με βάση τα ΔΛΠ, θα εμφανίσουν τα ΚΠΦ του ομίλου των ΕΛΠΕ στο α’ τρίμηνο, σύμφωνα με την Eurobank Securities, λόγω της υπόχώρησης του περιθώριου κέρδους στην διύλιση. Αισιοδοξία για το εξάμηνο.

ΕΛΠΕ: Υποχώρηση μεγεθών εκτιμά η Eurobank Sec.
Υποχώρηση 49,7%, έως τα 50,2 εκατ. ευρώ, με βάση τα Διεθνή λογιστικά πρότυπα, θα εμφανίσουν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου των ΕΛΠΕ στο α’ τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Eurobank Securities.

Ειδικότερα, με βάση με το πρωινό report της χρηματιστηριακής, η αδυναμία στα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας, αποδίδεται κυρίως στην υποχώρηση των περιθωρίων κέρδους στον κλάδο της διύλισης, και στην πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Αναφορικά με τις πωλήσεις του ομίλου, αυτές εκτιμώνται στα 84,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένες κατά 32,5%.

Ακόμα, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνει η Eurobank Securities, τα EBITDA του ομίλου θα υποχωρήσουν κατά 32,5% στα 84,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη των ΕΛΠΕ θα κατέλθουν κατά 42,9% διαμορφούμενα στα 57 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, θα αντισταθμίσουν την αδυναμία του πρώτου, καθώς αναμένεται αύξηση στα περιθώρια κερδών από τον τομέα της διύλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v