Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: ”Ισχυρό” το α΄ τρίμηνο, λένε αναλυτές

Βελτίωση εμφάνισαν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Frigoglass, τα οποία σύμφωνα με την Marfin Analysis και την Beta ΑΧΕ, ενισχύθηκαν κυρίως από τις επιδόσεις της εταιρίας στον τομέα ψύξης. Τιμή στόχο τα 4,25 ευρώ θέτει η Marfin.

Frigoglass: ”Ισχυρό” το α΄ τρίμηνο, λένε αναλυτές
Βελτίωση εμφάνισαν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Frigoglass, τα οποία σύμφωνα με την Marfin Analysis και την Beta ΑΧΕ, ενισχύθηκαν κυρίως από τις επιδόσεις της εταιρίας στον τομέα ψύξης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα αποτελέσματα πρώτου τρίμηνου της εταιρίας, η Marfin Analysis, όπως αναφέρεται στο πρωινό της report (19/5), θέτει την τιμή-στόχο των 4,25 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Frigoglass.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Marfin, τα ”ισχυρά” αποτελέσματα του ομίλου Frigoglass επιβεβαιώνουν την άποψή τους για τη μετοχή.

Ειδικότερα, τα προ φόρων και μετά μειοψηφιών κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 11,1 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας βελτίωση 30,2%, οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της Marfin που περίμενε κέρδη 10,7 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ενοποιημένες πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,7% στα 91,4 εκατ. ευρώ, 2% χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής λόγω της επιδείνωσης των πωλήσεων στη Νιγηρία και του γεγονότος ότι το εργοστάσιο VPI παρέμεινε κλειστό τέσσερις εβδομάδες για λόγους συντήρησης.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει τα θετικά αποτελέσματα κυρίως στις επιδόσεις της εταιρίας στον τομέα ψύξης, ενώ εκτιμά πως η Frigoglass μπορεί να επιτύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη Νιγηρία και το εργοστάσιο VPI λειτουργήσει κανονικά.

Εξάλλου, όπως τονίζει ο Διευθυντής ανάλυσης της Beta AXE, Δ. Σκαλαίος, τα ενοποιημένα κέρδη της Frigoglass αυξήθηκαν 30%, χάρη στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης, την μείωση δικαιωμάτων μειοψηφίας και συναλλαγματικών διαφορών και εκτάκτων, ενώ σημαντική κάμψη εμφάνισαν τα αποτελέσματα της μητρικής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σκαλαίος επισημαίνει πως τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων ανήλθαν στα 11 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 30%, όντας ελαφρά καλύτερα από τα αναμενόμενα. Ο ίδιος αποδίδει την βελτίωση σε μεγάλο βαθμό στην πολύ καλή κερδοφορία του κλάδου επαγγελματικής ψύξης, ενώ και ο κλάδος πλαστικών παρουσίασε βελτίωση.

Παράλληλα, ο Διευθυντής ανάλυσης της Beta AXE, υπογραμμίζει πως σημαντική επιδείνωση οικονομικών μεγεθών παρουσίασε η Νιγηρία (μείωση κύκλου εργασιών σε τοπικό νόμισμα 17%), λόγω της μειωμένης ζήτησης μπύρας που η εταιρία αποδίδει σε καθυστέρηση του λανσαρίσματος νέων προϊόντων πελάτη της.

Η αύξηση κόστους σε συνδυασμό με την μείωση κύκλου εργασιών, συνεχίζει, οδήγησε σε ζημιές στον κλάδο υαλουργίας στη Νιγηρία, ενώ επιδείνωση παρουσιάσθηκε και στον κλάδο PET (VPI AE - Βόλος) με μείωση κύκλου εργασιών και κερδών κατά 27% που η εταιρία αποδίδει σε διακοπή εργασιών του εργοστασίου για 4 εβδομάδες λόγω εργασιών συντήρησης.

Βελτίωση παρουσίασε ο κλάδος πλαστικών που βλέπει σταδιακά τα οφέλη της πρόσφατης αναδιάρθρωσης, συμπληρώνει επίσης ο κ. Σκαλαίος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v