Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμή - στόχος τα 25 ευρώ από Citigroup

Με τιμή στόχο τα 25 ευρώ και σύσταση ”Buy 1” η Citigroup διατυπώνει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη α’ τριμήνου 2004 της ΔΕΗ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Μαΐου. Προβλέπει αύξηση των εσόδων κατά 7% (1,018 δισ. ευρώ) και 4,6% στα EBITDA (349 εκατ. ευρώ).

ΔΕΗ: Τιμή - στόχος τα 25 ευρώ από Citigroup
Με τιμή στόχο τα 25 ευρώ και σύσταση ”Buy 1” η Citigroup διατυπώνει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη α’ τριμήνου 2004 της ΔΕΗ.

Στην έκθεση με ημερομηνία 17 Μαΐου 2004, η Citigroup προβλέπει αύξηση των εσόδων κατά 7% (1,018 δισ. ευρώ) και 4,6% στα EBITDA (349 εκατ. ευρώ), καθώς η μειωμένη συμμετοχή της υδροηλεκτρικής παραγωγής στη συνολικά παραγόμενη ενέργεια, αναμένεται να περιορίσει τη συνολική κερδοφορία.

Παράλληλα, η Citigroup εκτιμά ότι το περιθώριο των EBITDA θα διαμορφωθεί μόλις στο 34% έναντι του 35% πέρυσι, επισημαίνοντας ότι στο γ΄ τρίμηνο η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εξάλλου, το καθαρό χρέος της ΔΕΗ εκτιμάται από τη Citigroup ότι θα υποχωρήσει στα 3,7 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο η ίδια να αποκλείει μερική απόκλιση από το συγκεκριμένο αριθμό, καθώς δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v