Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DB: Αναβάθμιση τιμής-στόχου για Εθνική

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου της Εθνικής προχωρά η Deutsche Bank, σε έκθεσή της στις 31/8, διατηρώντας την σύσταση «αγορά» και χαρακτηρίζοντας ως «καθησυχαστικά» τα οικονομικά μεγέθη β’ τριμήνου της ελληνικής τράπεζας.

DB: Αναβάθμιση τιμής-στόχου για Εθνική
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου της Εθνικής στα 27,5 ευρώ προχωρά η Deutsche Bank, σε έκθεσή της στις 31/8, διατηρώντας την σύσταση «αγορά» και χαρακτηρίζοντας ως «στέρεα» τα οικονομικά μεγέθη β’ τριμήνου της ελληνικής τράπεζας.

Η προηγούμενη τιμή-στόχος για την μετοχή διαμορφώνονταν στα 24,50 ευρώ, με την DB να υπογραμμίζει ότι τα μεγέθη β' τριμήνου ήταν "καθησυχαστικά" και στηρίζουν την εκτίμησή της ότι η Εθνική θα συνεχίσει να υπεραποδίδει στην ελληνική αγορά. Ως εκ τούτου, επαναδιατυπώνει τη σύσταση "buy" και την προτίμησή της στην ΕΤΕ έναντι των υπόλοιπων τραπεζών.

Εξετάζοντας την πορεία των κερδών της Εθνικής στο β' τρίμηνο, οι αναλυτές του γερμανικού οίκου αναφέρουν ότι ήταν κατά 25% υψηλότερα των εκτιμήσεών τους, ενώ προβλέπουν ακόμη καλύτερη πορεία στο β' εξάμηνο.

Σύμφωνα με την DB η καλύτερη πορεία της Εθνικής Τράπεζας στο β' εξάμηνο θα στηριχθεί σε πέντε βασικούς παράγοντες που προϋποθέτουν ότι:

α. θα συνεχιστεί η πορεία της αύξησης των δανείων,
β. τα spreads στα δάνεια θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, αν και με αργότερο ρυθμό,
γ. σταθεροποίηση των spread προθεσμιακών καταθέσεων,
δ. σταθεροποίηση των spreads στις "κλασσικές" καταθέσεις και
ε. σαφή στήριξη των κερδών από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων που διαθέτει η Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα οι αναλυτές της DB προχωρούν σε αναβάθμιση των προβλέψεών τους για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά 15% για το 2009 και 7% για το 2010, κίνηση που «αντανακλά» την αύξηση των εσόδων από trading και προμήθειες. Αποτέλεσμα τα κέρδη ανά μετοχή για το 2009 να εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 2,22 ευρώ, ενώ για το 2010 τα 2,15 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v