Εμπορική: Στα 29,3 ευρώ η τιμή-στόχος από UBS

Στα προσόντα της νέας διοίκησης της Εμπορικής αποδίδει η UBS την κίνησή της να αναβαθμίσει σημαντικά την τιμή - στόχο (στα 29,30 από 19,10 ευρώ) και τη σύσταση (”buy” από ”neutral”) για την μετοχή. Τρεις λόγοι αισιοδοξίας για την σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Εμπορική: Στα 29,3 ευρώ η τιμή-στόχος από UBS
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Εμπορική Τράπεζα στα 29,30 από 19,10 προχώρησε η UBS, ενώ αναθεώρησε τη σύσταση σε ”buy 2” από ”neutral 2”.

Η UBS, στην έκθεσή της με ημερομηνία 17 Μαΐου και τίτλο ”Μπαίνοντας σε νέα εποχή”, αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή των ετών 2004- 2006 κατά 11% σε επίπεδο μέσου όρου. Όπως αναφέρει ο οίκος, η αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη αντανακλά τις πρόσφατες και τις επερχόμενες πρωτοβουλίες της διοίκησης, που αποτελούν μέρος του εξαγγελθέντος προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Ο οίκος αναφέρει τρεις λόγους για τους οποίους ”αρέσκεται” στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Ως πρώτο, ο συντάκτης της έκθεσης, Δ. Σπανοδήμος, αναφέρει το ”ταλέντο” του νέου διευθύνοντος συμβούλου, ως δεύτερο το franchising της τράπεζας που προς ώρας ”υποχρησιμοποιείται” και ως τρίτο το γεγονός ότι, συγκρινόμενη με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που επιχειρούν αναδιάρθρωση, η Εμπορική δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά που χαρακτηρίζεται ταχέως αναπτυσσόμενη και προσφέρει υψηλά κέρδη.

Όπως αναφέρεται, η Εμπορική, δεδομένου του ”αδρού αποτυπώματός” της στην ελληνική αγορά, έχει προοπτικές να αυξήσει τα έσοδά της έναντι των ανταγωνιστών της, ενώ θετικές είναι οι προοπτικές της και σε επίπεδο κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v