Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πως σχολιάζουν HSBC, Alpha Fin. τα μεγέθη

Οι υψηλότερες πωλήσεις, το πρόγραμμα περικοπής δαπανών, οι χαμηλότερες τιμές καυσίμων και τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα βρίσκονται "πίσω" από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Πως σχολιάζουν HSBC, Alpha Fin. τα μεγέθη
Οι υψηλότερες πωλήσεις, το πρόγραμμα περικοπής δαπανών, οι χαμηλότερες τιμές καυσίμων και τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα βρίσκονται "πίσω" από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ισχυρά χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το β’ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι υψηλές πωλήσεις, η μείωση των δαπανών από τους μισθούς καθώς και τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα, ήταν αυτά που συνέβαλαν στα καλύτερα αποτελέσματα.

Η HSBC διατηρεί την σύσταση “overweight” για τη ΔΕΗ, δεδομένου ότι η «στροφή» στην κερδοφορία δεν έχει ακόμα προεξοφληθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η ΔΕΗ διαπραγματεύεται 6,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2009, με discount περίπου 45% έναντι του κλάδου των utilities. Καθώς η ανάκαμψη γίνεται πιο εμφανής, σημειώνει, αυτά τα discounts θα περιοριστούν.

Τα ακριβότερα τιμολόγια, το καλύτερο μίγμα παραγωγής/πωλήσεων, οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού καθώς και το πρόγραμμα περικοπής δαπανών της διοίκησης της ΔΕΗ βρίσκονται «πίσω» από τις εξαιρετικές επιδόσεις της Επιχείρησης το α’ εξάμηνο του 2009, σχολιάζει η Alpha Finance.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, εξωγενείς παράγοντες έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της ΔΕΗ και ως εκ τούτου οι υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων στο β’ εξάμηνο, η σταθεροποίηση των τιμολογίων και οι χαμηλότεροι όγκοι θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερη κερδοφορία έναντι του α’ εξαμήνου.

Ωστόσο, η ΔΕΗ διαπραγματεύεται 9,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του α’ εξαμήνου του 2009, με τις ανταγωνίστριες εταιρείες να διαπραγματεύονται 10 φορές τα εκτιμώμενα EPS του 2009, κάτι το οποίο η Alpha Finance θεωρεί αδικαιολόγητο, ακόμα και αν υπολογιστεί ότι η κερδοφορία του β’ εξαμήνου και της χρήσης 2010 θα είναι χαμηλότερη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v