Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Στο ”ρυθμό” εξωγενών παραγόντων το ΧΑ

Το ύψος των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά και η τιμή του πετρελαίου θα συνεχίζουν να επηρεάζουν την συμπεριφορά της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, εκτιμά η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο της report, ενώ εξετάζει τις αλλαγές που θα προκύψουν στις σταθμίσεις από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

Marfin: Στο ”ρυθμό” εξωγενών παραγόντων το ΧΑ
Εξωγενείς παράγοντες, όπως το ύψος των αμερικανικών επιτοκίων και οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στη συμπεριφορά της Σοφοκλέους, εκτιμά η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 17 Μαρτίου και τίτλο ”εισαγόμενα τραύματα”.

Αν και εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι αγορές παραμένουν ευάλωτες, αναφέρεται πως φαίνεται να πλησιάζουν ”υπερπουλημένα” επίπεδα και ότι είναι πιθανή η τεχνική τους αντίδραση.

Η Marfin Analysis εξετάζει ακόμη το ποιες μετοχές θα ωφεληθούν από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαΐου 2004. Δεδομένης της κοινοποιηθείσας πρόθεσης του MSCI να περιλάβει στον MSCI Greece τις Γερμανός και Hyatt και να απομακρύνει το Αλουμίνιο της Ελλάδος, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις αλλαγές της στάθμισης που θα προκύψουν.

Ωφελημένοι θα είναι οι 3Ε, Cosmote, ΕΛΤΕΧ, Τεχνική Ολυμπιακή και Intracom, ενώ η στάθμιση της Εμπορική θα μειωθεί ελαφρά. Τέλος, όπως αναφέρεται, η Εθνική, η Alpha και η Eurobank θα συμπεριληφθούν στον Euro και Pan Euro δείκτη MSCI, κάτι που αυξάνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στους δύο αυτούς δείκτες από περίπου 3 δισ. ευρώ σε περίπου 15 δισ. ευρώ.

Στη λίστα με τα top picks της Marfin Analysis περιλαμβάνονται οι Cosmote, Elmec, Folli Follie, Φουρλής, Γερμανός, Εθνική, ΔΕΗ και Τιτάν.

Σε ό,τι αφορά τις ξένες αγορές, η Marfin αναφέρεται στα εταιρικά αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών, εκτιμώντας ότι αν και τα αποτελέσματα της Allianz και της Societe General ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, δεν ήρκεσαν ώστε να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα, ενώ και η Deutsche Telekom απέτυχε να εντυπωσιάσει.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αποδίδει την υποχώρηση των προηγούμενων ημερών και στην αναρρίχηση του πετρελαίου σε υψηλά 13 ετών, η οποία, όπως είπε, προκάλεσε ανησυχία σχετικά με πιθανή μείωση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ.

Εξάλλου, την εβδομάδα αυτή είναι προγραμματισμένες οι ομιλίες 3 αξιωματούχων της FED, από όπου ίσως εξαχθούν συμπεράσματα για το μελλοντικό ύψος των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v