Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Πτώση 37,6% στα κέρδη αναμένει η Marfin

Αδύναμο εκτιμά η Marfin ότι θα είναι τοQ2 της Intralot, καθώς η τρέχουσα οικονομική κρίση, η υποτίμηση τοπικών νομισμάτων και οι νέοι όροι του συμβολαίου για την τουρκική λοταρία, θα επηρεάσουν αρνητικά τον τζίρο της.

Intralot: Πτώση 37,6% στα κέρδη αναμένει η Marfin
Αδύναμο εκτιμά η Marfin Analysis (26/8) ότι θα είναι το β’ τρίμηνο της Intralot, καθώς η τρέχουσα οικονομική κρίση, η υποτίμηση τοπικών νομισμάτων έναντι του ευρώ και οι νέοι όροι του συμβολαίου για την τουρκική λοταρία (που έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου), θα επηρεάσουν αρνητικά τον κύκλο εργασιών της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η Intralot θα εμφανίζει στο β’ τρίμηνο καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 37,6% στα 15,2 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί κατά 14,1% στα 249,9 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά το α’ εξάμηνο της χρήσης, οι εκτιμήσεις της Marfin κάνουν λόγο για πτώση καθαρών κερδών κατά 38,1% στα 37,3 εκατ. ευρώ και του κύκλου εργασιών κατά 7,6% στα 505,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Intralot θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Πάντως, η Marfin θεωρεί πως η έναρξη των δραστηριοτήτων της Intralot σε διάφορες χώρες (Βραζιλία, Ολλανδία, Οχάιο) στο β’ εξάμηνο της χρήσης και ιδιαίτερα οι δραστηριότητες στον online στοιχηματισμό στην Ιταλία, θα βελτιώσουν τις προοπτικές της εταιρείας μεσοπρόθεσμα.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 5,30 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “hold” για την Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v