Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στοίχημα και αποδόσεις έπληξαν τα μεγέθη

Οι αδύναμες επιδόσεις του Στοιχήματος, ελλείψει σημαντικών αθλητικών γεγονότων και οι υψηλότερες του αναμενόμενου αποδόσεις κερδών στους παίκτες, επηρέασαν αρνητικά τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΟΠΑΠ: Στοίχημα και αποδόσεις έπληξαν τα μεγέθη
Οι αδύναμες επιδόσεις του Στοιχήματος, ελλείψει σημαντικών αθλητικών γεγονότων το β΄ τρίμηνο, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες του αναμενόμενου αποδόσεις κερδών στους παίκτες, επηρέασαν αρνητικά τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αδύναμα χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας πως διαμορφώθηκαν σε επίπεδο χαμηλότερο του consensus, αλλά ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής σε επίπεδο κερδοφορίας. Η Marfin τονίζει τις αδύναμες επιδόσεις του Στοιχήματος λόγω της έλλειψης σημαντικών αθλητικών γεγονότων το β΄ τρίμηνο, την επιβράδυνση της ανάπτυξης του Kino καθώς και τις αδύναμες επιδόσεις στα αριθμητικά παιχνίδια (Τζόκερ και Πρότο), παρά τις υψηλότερες ελάχιστες τιμές ανά δελτίο.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της και ως εκ τούτου δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στις προβλέψεις της για το 2009 και στην τιμή-στόχο για τη μετοχή.

Σε χαμηλότερο επίπεδο εκτιμά η Alpha Finance ότι θα κινηθούν σήμερα οι μετοχές του ΟΠΑΠ, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει αδύναμα τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν για το β΄ τρίμηνο, ενώ εκτιμά πως τα κέρδη του Στοιχήματος θα απογοητεύσουν την αγορά, καθώς διαμορφώθηκαν σε επίπεδο 25% χαμηλότερο του consensus. Η Alpha Finance αναφέρει ότι θεωρεί πως η πολιτική του ΟΠΑΠ για προσφορά καλύτερων αποδόσεων, προκειμένου να μη χάσει πελάτες, είναι μια μακροπρόθεσμη πολιτική, ιδιαιτέρως καθώς πλησιάζει η απελευθέρωση της αγοράς. Η τιμή-στόχος για τον ΟΠΑΠ διατηρείται στα 18,1 ευρώ, καθώς και η σύσταση "neutral".

Χαμηλότερα κατά 1-2% σε επίπεδο κύκλου εργασιών και 5-6% σε επίπεδο κερδοφορίας, σε σχέση με τις προβλέψεις, ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, αναφέρει η Εθνική-Π&Κ. Σχολιάζει ότι το Στοίχημα επιβαρύνθηκε από την έλλειψη σημαντικών αθλητικών γεγονότων το β΄ τρίμηνο, αλλά και από τις σημαντικά υψηλότερες του αναμενόμενου αποδόσεις των κερδών στους παίκτες, ενώ υπό αμφισβήτηση τίθενται πλέον οι ισχυρές τάσεις στο Kino. Στα θετικά, αναφέρει τις χαμηλότερες του αναμενόμενου δαπάνες διανομής.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως εν αναμονή του conference call της εταιρίας, διατηρεί την σύσταση "neutral" και την τιμή-στόχο.

Οι υψηλότερες του αναμενόμενου αποδόσεις κερδών στους παίκτες επηρέασαν τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ, τα οποία διαμορφώθηκαν λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αναφέρει η HSBC. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι οι αποδόσεις των κερδών μπορούν να είναι αρκετά ασταθείς σε τριμηνιαία βάση (και ως εκ τούτου δύσκολο να προβλεφθούν), ωστόσο έχουν την τάση να αυξάνονται εποχικά το β΄ τρίμηνο.

Οσον αφορά το Στοίχημα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η μείωση των κερδών ήταν υψηλότερη του αναμενόμενου και αντισταθμίστηκε εν μέρει μόνο από την ανάπτυξη που εμφανίζει το Kino. Τα κέρδη του εξαμήνου, συνεχίζει η HSBC, ήταν 2% χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v