Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Παραμένουν ”κλειδί” οι τράπεζες

Νέα ερείσματα, πέραν αυτών των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, θα χρειαστούν οι τράπεζες, προκειμένου να ακολουθήσουν τοποθετήσεις στις μετοχές τους, επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ, εκτιμώντας τα αποτελέσματα τριμήνου για το σύνολο της αγοράς ως ”ικανοποιητικά”.

Εγνατία: Παραμένουν ”κλειδί” οι τράπεζες
Νέα κίνητρα προκειμένου να δικαιολογηθούν εκ νέου τοποθετήσεις στις μετοχές τους θα πρέπει αναζητήσουν οι τράπεζες, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Εγνατία Χρηματιστηριακής, η οποία, αν και θεωρεί πολύ ισχυρά τα τρίμηνά τους (πλην αυτού της Εμπορικής), εκτιμά ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν προεξοφληθεί.

Παρ’ όλα αυτά, η Εγνατία, στο report της για την εβδομάδα που τελείωσε στις 14 Μαΐου, αναμένει ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δίνουν κατεύθυνση στην ελληνική αγορά.

Αναφερόμενη στα συνολικά αποτελέσματα τριμήνου, η Εγνατία προβλέπει ότι θα είναι ικανοποιητικά. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης της εγχώριας αγοράς αναμένεται να παίξει η πορεία επιτοκίων στις ΗΠΑ και στην Κίνα, αλλά και η πορεία των τιμών του πετρελαίου.

Εξαιρουμένων των τραπεζών, ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί κατά 6%, τα EBITDA κατά 5,3% και τα κέρδη προ φόρων μετά από μειοψηφίες κατά 13,6%.

Ακόμη, ως παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν τη χρηματιστηριακή αγορά, αναφέρονται από την Εγνατία η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και η ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που θα αφορά κυρίως τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τα ΕΛ.ΠΕ. και τον ΟΤΕ.

Στις κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής περιλαμβάνονται τίτλοι που η ίδια εκτιμά ότι έχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου. Τέτοιοι, εκτός των Alpha Bank, EFG και Εθνική, είναι οι ΔΕΗ, Τιτάν, Γερμανός, Folli Follie, Intralot, ΕΠΑΤΤ, Notos, Elmec, Μυτιληναίος, Μαΐλλης, Τεχνική Ολυμπιακή, Jumbo, Hyatt, Σαράντης, Δυναμική Ζωή, ΙΜΑΚΟ, Autohellas και Ηλεκτρονική Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v