Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Εκτιμήσεις για το α΄ τρίμηνο των ΔΕΗ - Τιτάν

Αύξηση κατά 7,5% θα εμφανίσουν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους της ΔΕΗ για το α΄ τρίμηνο του 2004, ενώ για τον Τιτάνα τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση της τάξης του 230% σύμφωνα με τη Eurobank Securities.

EFG: Εκτιμήσεις για το α΄ τρίμηνο των ΔΕΗ - Τιτάν
Ήπια εκτιμά ότι θα είναι τα ενοποιημένα αποτελέσματα της ΔΕΗ στο α΄ τρίμηνο του 2004 η EFG Eurobank Securities, όπως αναφέρεται στο πρωινό της report, καθώς θα συγκριθεί με το πολύ ισχυρό α΄ τρίμηνο του 2003.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τα κέρδη μετά από φόρους θα εμφανίσουν αύξηση κατά 7,5% και θα διαμορφωθούν στα 112 εκατ. ευρώ από 104 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις θα σημειώσουν αύξηση κατά 7,4% έως τα 1,023 δισ. ευρώ και τα EBITDA θα κυμανθούν 4,7% υψηλότερα, έως τα 350 εκατ. ευρώ.

Η EFG αναμένει ότι το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής της υδροηλεκτρικής ενέργειας στη συνολικά παραγόμενη ενέργεια θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, καθώς τα αποθέματα νερού πρέπει να διατηρηθούν, ώστε να καλύψουν πιθανή αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως καταλήγει η EFG, η ΔΕΗ θεωρείται πιθανό να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το τρίμηνο μεταξύ 24 και 27 Μαΐου.

Αύξηση 7,2% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του Τιτάνα προβλέπει η Eurobank Securities για το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Σημειώνεται πως η τσιμεντοβιομηχανία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις 20 Μαΐου 2004, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Eurobank Securities τα EBITDA του ομίλου Τιτάν αναμένεται να παρουσιάσουν την ίδια στιγμή αύξηση 11,9%, διαμορφούμενα στα 47 εκατ. ευρώ, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στα 17,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε σημαντική αύξηση της τάξεως του 230%.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, η αύξηση της κερδοφορίας είναι αποτέλεσμα των εκτάκτων εξόδων που κατεγράφησαν την περασμένη χρονιά και που δεν υπάρχουν στην τρέχουσα χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v