Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήγασος: Στα 2,5 δισ. τα εταιρικά κέρδη το Q2

Στα 2,5 δισ. ευρώ, σε επίπεδα διπλάσια σχεδόν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων εταιριών στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πήγασος ΑΕΠΕΥ.

Πήγασος: Στα 2,5 δισ. τα εταιρικά κέρδη το Q2
Στα 2,5 δισ. ευρώ, σε επίπεδα διπλάσια σχεδόν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά σαφώς χαμηλότερα όσον αφορά στην αντίστοιχη περίοδο του 2008, αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων εταιριών στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πήγασος ΑΕΠΕΥ.      

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η συνολική κερδοφορία των εισηγμένων υπολογίζεται να αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο από 1,36 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο. Στο εξάμηνο, τα κέρδη των εισηγμένων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3,8 δισ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της χρηματιστηριακής, κ. Μάνος Χατζηδάκης, σε δείγμα 39 εταιριών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, στο β΄ τρίμηνο εμφανίζεται μείωση εσόδων 8%, μείωση EBITDA 20%, ενώ τα καθαρά κέρδη εμφανίζονται μειωμένα κατά 73%

Στο εξάμηνο, η υποχώρηση του τζίρου διαμορφώνεται στο -7,3% και η πτώση στα λειτουργικά κέρδη ανέρχεται σε -5,9%. Στο -62% διαμορφώνεται η υποχώρηση στα καθαρά κέρδη των εταιριών.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, η εικόνα αυτή αναμένεται να αλλάξει, καθώς εντός της εβδομάδας κορυφώνεται η περίοδος ανακοινώσεων κερδοφορίας β΄ τριμήνου, με τις ανακοινώσεις των τραπεζών και των μεγάλων εισηγμένων ομίλων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v