Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: CSFB + 4 ΑΧΕ σηκώνουν τον πήχη (update 3)

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote, στα 15,70 ευρώ από τα 13,50 ευρώ, προχώρησε η Σίγμα Securities (13/5) δίνοντας σύσταση ”overweight”. Στα 14,8 ευρώ από τα 14,5 ευρώ αύξησε την τιμή-στόχο η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ (14/5), ενώ στα 14,50 ευρώ αναθεώρησε την τιμή-στόχο η Εγνατία, και στα 13,50 η Credit Suisse First Boston. ”Θετική” παραμένει η EFG Eurobank Sec.

Cosmote: CSFB + 4 ΑΧΕ σηκώνουν τον πήχη (update 3)
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote προχώρησαν οι Σίγμα Securities, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Credit Suisse First Boston, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρία, ενώ ”θετική” στάση για την Cosmote διατηρεί η EFG Eurobank Securities.

Ειδικότερα, η Σίγμα Securities αναβάθμισε στις 13 Μαΐου την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cosmote στα 15,70 ευρώ, από τα 13,50 ευρώ, δίνοντας σύσταση ”overweight”.

Όπως επισημαίνει η Σίγμα Securities, σε συνέχεια των μεγεθών του πρώτου τριμήνου, αλλά και των προβλέψεων της διοίκησης για το 2004, προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στο γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι συνήθως το πιο ”αδύναμο”, επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα ήταν ”ισχυρά”, ενώ συμπληρώνει πως έπονται το ”δυνατό” τρίτο τρίμηνο αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Σίγμα Securities προβλέπει πλέον αύξηση 15,4% στον κύκλο εργασιών, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 17% και τα κέρδη ανά μετοχή να καταγράφουν 18,7% αύξηση.

Εξάλλου, στα 14,8 ευρώ, από τα 14,5 ευρώ, αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cosmote η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Μαΐου 2004.

Όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην ανάλυση, όπου σημειώνεται πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight”, η αναβάθμιση της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα της προς τα πάνω αναθεώρησης των προβλέψεών της.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Cosmote, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ήταν ”ισχυρά”, ενώ επισημαίνει τα έσοδα της εταιρίας από τις μηνιαίες συνδρομές, την αύξηση στα έσοδα από αερόχρονο, αλλά και την πτώση του δανεισμού.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της εταιρίας, δεδομένων των θεμελιωδών μεγεθών της.

Σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote στα 14,50 ευρώ, κατά 5% υψηλότερα από την προηγούμενη, προχώρησε και η Εγνατία ΑΧΕ με ανάλυσή της στις 14 Μαΐου, διατηρώντας τη σύσταση ”accumulate”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή η προαναφερθείσα τιμή-στόχος υποδηλώνει περαιτέρω περιθώριο ανόδου της τάξεως του 10% από την τρέχουσα τιμή της Cosmote.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ η αυξημένη χρήση σε συνδυασμό με την καλύτερη της αναμενόμενης επίδοσης της θυγατρικής στην Αλβανία AMC είχαν ως αποτέλεσμα ”ισχυρά” μεγέθη στο πρώτο τρίμηνο, τα οποία υπερέβησαν τόσο τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής όσο και της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και σε συνέχεια των προβλέψεων της διοίκησης της Cosmote, η Εγνατία ΑΧΕ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του 2004.

Συγκεκριμένα, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει αύξηση της τάξεως του 14% για τις πωλήσεις με το περιθώριο των EBITDA να διαμορφώνεται στο περίπου 42,8% (έναντι 43% που προβλέπει η διοίκηση) και το περιθώριο των καθαρών κερδών να ανέρχεται στο 19,3% (σε σχέση με το εκτιμώμενο από τη διοίκηση 19%).

Εξάλλου, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Μαίου, η EFG Eurobank Securities διατηρεί τη σύσταση outperform για τη μετοχή της Cosmote, σχολιάζοντας ακόμη ότι παραμένει ”θετική” για την Cosmote, κυρίως λόγω των ισχυρών θεμελιωδών, της ανταγωνιστικής θέσης που κατέχει στην αγορά αλλά και των δυναμικών που προκύπτουν μέσω των θυγατρικών κινητής τηλεφώνιας του ΟΤΕ (σε Βουλγαρία, Σκόπια).

Σε αντίστοιχη ανάλυσή της, η Credit Suisse First Boston αναβαθμίζει την τιμή στόχο για την εταιρία, στα 13,50 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση neutral, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του 2004 κατά 5,6% στα 1,534 δισ. ευρώ, καθώς και αυτές για τα καθαρά κέρδη κατά 8,5% στα 299,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v