ΑΧΕ: Κλειδί η ψυχολογία των διεθνών αγορών

Ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων, οι αναλυτές εκτιμούν πως η τάση στη Σοφοκλέους θα καθοριστεί για μια ακόμη φορά από το διεθνές περιβάλλον. Οι τράπεζες και η Coca-Cola Τρία Έψιλον, που ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη α’ τριμήνου, στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Κλειδί η ψυχολογία των διεθνών αγορών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σε υψηλότερα επίπεδα αναμένει η Marfin Analysis πως θα οδηγηθεί η μετοχή της Coca-Cola Τρία Έψιλον κατά τη σημερινή συνεδρίαση σε συνέχεια των ”πολύ καλών” αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρία για το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Παράλληλα και όσον αφορά στη Σοφοκλέους, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως βραχυπρόθεσμα οι διεθνείς αγορές αναμένεται να συνεχίσουν να αποτελούν τον κύριο εξωτερικό παράγοντα επηρεασμού του Χ.Α.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατίας ΑΧΕ, που όπως επισημαίνει στο πρωινό της report ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων η Σοφοκλέους αναμένεται να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στις τράπεζες, αλλά και στην Coca–Cola Τρία Έψιλον.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου και οι εκτιμήσεις για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων είναι οι κυριότεροι λόγοι που διατηρούν τη γενικότερη ψυχολογία υποτονική.

Η Eurobank Securities αναφέρεται στο πρωινό της report στην κατά 1,3% υποχώρηση που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή (14/5), επισημαίνοντας πως δεν αποκλείεται η εν λόγω αδυναμία να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς -όπως επισημαίνει- η ψυχολογία παραμένει ”εύθραυστη” και η νευρικότητα που επικρατεί στο εξωτερικό δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη Σοφοκλέους.

Η έντονα ανοδική αντίδραση των τιμών που παρατηρήσαμε μετά την προσέγγιση του τοπικού χαμηλού στην περιοχή των 2.415,93 μονάδων, εξαντλήθηκε για μια ακόμη φορά πάνω από την περιοχή των 2.500 μονάδων, αναφέρει η Omega Bank στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση.

Ωστόσο, η Omega Bank επισημαίνει πως παραμένει θετική για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς, ενώ συμπληρώνει πως βραχυπρόθεσμα η διατήρηση των τιμών πάνω από το πρώτο επίπεδο στήριξης των 2.440 μονάδων θα θεωρηθεί σήμα έναρξης ενός νέου βραχυπρόθεσμου ανοδικού κύκλου.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 14 Μαΐου: Οι τάσεις αποκόμισης κερδών οδήγησαν τον Δείκτη κατά 1,34% χαμηλότερα και τη μετοχή της Coca–Cola Τρία Έψιλον σε υποαπόδοση, σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v