3Ε: Ικανοποίηση από 4 ΑΧΕ για μεγέθη α΄ τριμήνου

Στο μίγμα προϊόντων και συσκευασίας, στις αυξήσεις των τιμών, αλλά και στη βελτίωση της παραγωγικότητας αποδίδουν οι αναλυτές τα καλύτερα των αναμενομένων μεγέθη α΄ τριμήνου που ανακοίνωσε η Τρία Έψιλον. Θετικές εντυπώσεις από Eurobank Sec, Π&Κ, Εγνατία, σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου των 21,5 ευρώ θα προχωρήσει η Marfin.

3Ε: Ικανοποίηση από 4 ΑΧΕ για μεγέθη α΄ τριμήνου
Θετική έκπληξη αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Coca–Cola Τρία Έψιλον σε ένα παραδοσιακά ”αδύναμο” τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο οι αναλυτές παραμένουν θετικοί για την Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως, ενώ μερίδα αυτών αναφέρει πως θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου και των προβλέψεων για τα μεγέθη του ομίλου, στο σύνολο του 2004.

Συγκεκριμένα, ”δυνατά” χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2004 που ανακοίνωσε η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με τις ζημίες να υποχωρούν κατά 54%, στα 12 εκατ. ευρώ, και τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 11%.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η κερδοφορία της Τρία Έψιλον ευνοήθηκε από το μίγμα προϊόντων και συσκευασίας, τις αυξήσεις των τιμών, αλλά και τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Η Marfin Analysis καταλήγει επισημαίνοντας πως παραμένει θετική για την εταιρία, η οποία και ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των ”δυνατών” μεγεθών σε συνδυασμό με την πίεση που παρατηρήθηκε στη μετοχή της εταιρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, ενώ συμπληρώνει πως θα αναθεωρήσει θετικά την τιμή-στόχο των 21,5 ευρώ.

Θετική παραμένει και η Eurobank Securities σε συνέχεια των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

H Eurobank Securities αναφέρει πως τα μεγέθη της Τρία Έψιλον υπερέβησαν τις προβλέψεις της αγοράς επιβεβαιώνοντας ένα ”ισχυρό” αναπτυξιακό outlook, ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει πως η αγορά της Νιγηρίας αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς παρουσίασε αύξηση 3%.

”Ισχυρά” και υψηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζει και η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Coca–Cola Τρία Έψιλον.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε ένα ”αδύναμο” τρίμηνο, αποτελούν μια ”θετική” ένδειξη για το σύνολο του 2004.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας, αλλά και τη σημαντική βελτίωση των κερδών, ενώ καταλήγει πως παραμένει θετική για την εταιρία συμπληρώνοντας πως θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της σε συνέχεια του conference call που θα ακολουθήσει σήμερα (στις 16.00).

Θετική εξάλλου είναι και η Εγνατία ΑΧΕ, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, όπου επισημαίνει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου ήταν υψηλότερα των προβλέψεών της, αλλά και των συγκλινουσών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v