Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΑΜΚ της Alapis στην ατζέντα της Κεφαλαιαγοράς

Η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Alapis για την αύξηση κεφαλαίου και την άντληση κεφαλαίων ύψους περίπου 451,1 εκ. ευρώ, θα είναι το κύριο θέμα της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ΑΜΚ της Alapis στην ατζέντα της Κεφαλαιαγοράς
Η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Alapis για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την άντληση κεφαλαίων ύψους περίπου 451,1 εκ ευρώ, θα είναι το κύριο θέμα της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδος.

Ως γνωστόν, η εταιρία αποφάσισε την, κατά 294.180.066 ευρώ, αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 980.600.220 νέων κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Κάθε μέτοχος θα δικαιούται να εγγραφεί για μία (1) νέα μετοχή προς μία (1) παλαιά και με τιμή διάθεσης Ευρώ 0,46 για κάθε μία νέα μετοχή. Επιπλέον, όσοι ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης θα δικαιούνται να εγγραφούν για επιπλέον αριθμό νέων μετοχών στην τιμή διάθεσης (δικαίωμα προεγγραφής).

Η εταιρία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα καθαρά ποσά που θα αντληθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, την χρηματοδότηση αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης και την πραγματοποίηση στοχευμένων εξαγορών εταιριών και λοιπών στοιχείων ενεργητικού, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η στρατηγική ανάπτυξή της στις αγορές της Ελλάδος και της νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα της υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v