Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Σε ”outperform” αναβάθμισε η Marfin

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Frigoglass σε ”outperform” προχώρησε η Marfin Analysis, με σχετική της ανάλυσή (14 Μαΐου 2004) όπου παράλληλα θέτει την τιμή-στόχο στα 4,25 ευρώ.

Frigoglass: Σε ”outperform” αναβάθμισε η Marfin
Σε αναβάθμιση της σύστασης σε ”outperform” για τη μετοχή της Frigoglass προχώρησε η Marfin Analysis, με σχετική της ανάλυσή (14 Μαΐου 2004) όπου παράλληλα θέτει την τιμή-στόχο στα 4,25 ευρώ.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή η προαναφερθείσα τιμή-στόχος υπονοεί αύξηση 16,8% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ συμπληρώνει πως οι ”μη-απαιτητικοί” πολλαπλασιαστές με τους οποίους διαπραγματεύεται η μετοχή της Frigoglass, το θετικό momentum για τα κέρδη του 2004, καθώς και οι προβλέψεις για τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου αποτελούν ουσιαστικούς λόγους που μπορούν να οδηγήσουν τη μετοχή στο να υπεραποδώσει.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2004 η Marfin Analysis προβλέπει οριακή κάμψη των πωλήσεων, ενώ σε επίπεδο EBITDA προβλέπει πως ο όμιλος θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης ως αποτέλεσμα του προγράμματος αναδιάρθρωσης το οποίο συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου στο τρίμηνο αναμένεται να παρουσιάσουν 8,6% αύξηση, στα 11,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται πως θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο και συγκεκριμένα κατά 25,7% ως αποτέλεσμα των σημαντικά χαμηλότερων μειοψηφιών.

Η Marfin Analysis αναφέρει πως σε συνέχεια των χαμηλότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Frigoglass στο σύνολο του 2003, αλλά ύστερα από πρόσφατη συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας. προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή εκτιμά πως στο σύνολο του 2004 οι ενοποιημένες πωλήσεις αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 2,4% διαμορφούμενες στα 320 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να φτάνουν στα 64,9 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 12,8 εκατ. ευρώ που αφορά σε σημαντική αύξηση της τάξεως του 40%.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο κλάδος της επαγγελματικής ψύξης αναμένεται να αποτελέσει για μια ακόμη φορά μοχλό ανάπτυξης για τον όμιλο ως αποτέλεσμα της ”υγιούς” αύξησης στον όγκο των πωλήσεων, με περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου κέρδους στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης των λειτουργιών.

Από την άλλη, για τη Νιγηρία η Marfin περιμένει περαιτέρω ”αδυναμία”, ως αποτέλεσμα αφενός της συνεχιζόμενης οικονομικής και πολιτικής αστάθειας που πλήττει τη χώρα και αφετέρου της περαιτέρω υποτίμησης του Νάϊρα.

Για τον κλάδο του PET η χρηματιστηριακή προβλέπει οριακή αύξηση των πωλήσεων ενώ περιμένει καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο κερδοφορίας ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών του ΡΕΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v