Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Υψηλότερη τιμή-στόχος στα 26,10 ευρώ από HSBC

Προς τα πάνω αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η HSBC και συγκεκριμένα στα 26,10 ευρώ από τα 23,50 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση ”add”, ενώ παράλληλα αναθεώρησε υψηλότερα και τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Τράπεζας στο 2004.

ETE: Υψηλότερη τιμή-στόχος στα 26,10 ευρώ από HSBC
Προς τα πάνω αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η HSBC και συγκεκριμένα στα 26,1 ευρώ από τα 23,5 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση ”add”, ενώ παράλληλα αναθεώρησε υψηλότερα και τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Τράπεζας στο 2004.

Όπως τονίζει η HSBC, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύεται 13,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005 καθώς και 2,3 φορές την λογιστική αξία του ίδιου έτους.

Αναφορικά με τα κέρδη προ φόρων τριμήνου της τράπεζας η HSBC τονίζει πως ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων της.

Έτσι συμπληρώνει πως αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για να συμπεριλάβει την ικανότητα δημιουργίας υψηλότερων εσόδων από τόκους αλλά και τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Ακόμα, οι αναλυτές του οίκου, τονίζουν πως η μετοχή της τράπεζας, κατά την άποψη τους, θα έπρεπε να διαπραγματεύεται με discount έναντι των ομοειδών εγχώριων τραπεζών λόγω της χαμηλότερης ανάπτυξης στα δάνεια και του γεγονότος ότι είναι κρατικά ελεγχόμενη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v