ΑΧΕ: Καταλύτης η βελτιωμένη ψυχολογία

Διατήρηση της θετικής βραχυπρόθεσμης τάσης της αγοράς προβλέπουν οι ΑΧΕ, καθώς, όπως τονίζουν, η ψυχολογία της αγοράς είναι βελτιωμένη. Σε αυτό το πλαίσιο οι αναλυτές αναμένουν θετική συνεδρίαση σήμερα, ειδικά εάν το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι υποστηρικτικό, όπως επισημαίνουν. Στο επίκεντρο οι τράπεζες.

ΑΧΕ: Καταλύτης η βελτιωμένη ψυχολογία
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης.

Αναφορικά με τη μετοχή της Eurobank, έπειτα από τα ”ισχυρά” αποτελέσματα τριμήνου, η Marfin τονίζει πως αναμένει να ικανοποιήσουν την αγορά, καθώς, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η ποιότητα της κερδοφορίας ήταν πολύ καλή.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ αναμένει τη διατήρηση της θετικής βραχυπρόθεσμης τάσης της αγοράς, καθώς εκτιμά πως η ψυχολογία της αγοράς είναι βελτιωμένη.

Όπως τονίζει η Eurobank Securities στο πρωινό της report, είναι πιθανό η αγορά να κινηθεί σε θετικό έδαφος σήμερα.

Ωστόσο, η Eurobank Securities δεν αποκλείει φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών, τα οποία όμως εκτιμά πως θα απορροφηθούν, ειδικά εάν το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι υποστηρικτικό.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ θεωρεί πιθανή την κίνηση της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα σήμερα, χωρίς όμως σημαντικές αποκλίσεις από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Επίσης, οι αναλυτές της Εγνατία ΑΧΕ αναμένουν αυξημένο το ενδιαφέρον για τις τράπεζες, το οποίο, όπως τονίζουν, μπορεί να δράσει υποστηρικτικά στην αγορά. Η ευρύτερη τάση, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, θα δοθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1,1% κλείνοντας στις 2.501 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, το Χ.Α. υπεραπέδωσε των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς η συμμετοχή των ξένων θεσμικών ήταν αυξημένη, ενώ υπήρχε έλλειψη προσφοράς.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v