Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Ικανοποίηση για τρίμηνο από 1 οίκο+4 ΑΧΕ

Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Eurobank στα 23 ευρώ από τα 19,70 ευρώ προχώρησε η UBS (13/5). Ιδιαίτερα ικανοποιημένες εμφανίζονται οι Εθνική ΑΧΕ, Π&Κ ΑΧΕΠEY, Marfin Analysis και Εγνατία από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Eurobank: Ικανοποίηση για τρίμηνο από 1 οίκο+4 ΑΧΕ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η EFG Eurobank, τα οποία και υπερέβησαν τις προσδοκίες τους, επισημαίνοντας παράλληλα την κατά 49,6% αύξηση που κατέγραψαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας.

Ο ελβετικός οίκος UBS με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προχώρησε σε σημαντική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της τράπεζας, ενώ ιδιαίτερα θετικές εμφανίζονται οι Εθνική, Π&Κ, Marfin και Εγνατία.

Ειδικότερα, η UBS με ανάλυσή της (13 Μαΐου 2004) αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 23 ευρώ από τα 19,70 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”buy1”.

Ο ελβετικός οίκος χαρακτηρίζει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου ”εξαίρετα”, επισημαίνοντας πως κινήθηκαν κατά 15% υψηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ συμπληρώνει πως αναθεώρησε προς τα πάνω και τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας την περίοδο 2004-2006 κατά 11% σε μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, η UBS προβλέπει ότι η Eurobank θα παρουσιάσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 28% στα κέρδη ανά μετοχή το διάστημα 2004-2006.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Eurobank ήταν ”ισχυρά”, επισημαίνοντας την κατά 49,6% αύξηση των καθαρών κερδών, την οποία και αποδίδει σε χρηματοοικονομικά κέρδη ύψους 26,6 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η Eurobank ανακοίνωσε για μια ακόμη φορά ”ισχυρά μεγέθη”, τα οποία είναι αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των λειτουργικών εσόδων, η οποία και αντανακλά τη βελτίωση τόσο του καθαρού εσόδου από τόκους, αλλά και των προμηθειών.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται και στη συνεχιζόμενη επέκταση των χορηγήσεων, αλλά και στη διακράτηση του κόστους, καθώς και στον περιορισμό των προβλέψεων.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, οι επιδόσεις των λειτουργικών κερδών και των λειτουργικών εσόδων της Eurobank, η δυνατότητα για καταγραφή υψηλών ”ποιοτικών” κερδών, οι υγιείς οικονομικοί δείκτες, σε συνδυασμό με το θετικό outlook της κερδοφορίας τα ερχόμενα δύο χρόνια, αναμένεται να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή της τράπεζας.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως θα αναθεωρήσει υψηλότερα τις προβλέψεις της για τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ενώ επισημαίνει πως αφενός διατηρεί τη σύσταση ”overweigh” και αφετέρου ξεχωρίζει τη μετοχή της Eurobank από το σύνολο του τραπεζικού κλάδου.

”Ισχυρά” για μια ακόμη φορά και ”καλής ποιότητας” χαρακτηρίζει και η Marfin Analysis τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Eurobank, επισημαίνοντας πως αναμένεται να ικανοποιήσουν τους επενδυτές.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως η μεγαλύτερη απόκλιση μεταξύ των προβλέψεών της και των μεγεθών που ανακοίνωσε η τράπεζα παρουσίασαν τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τα οποία και έφτασαν στα 27 εκατ. ευρώ (υψηλότερα κατά 20 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις εκτιμήσεις της).

Ωστόσο, συμπληρώνει πως τα ”εξαιρετικά” καθαρά έσοδα από τόκους χρήζουν προσοχής, καθώς ενισχύθηκαν κατά 14,7% (στα 234 εκατ. ευρώ), ως αποτέλεσμα αφενός της συνεχιζόμενης αύξησης στις χορηγήσεις (κατά 25%) και αφετέρου της βελτίωσης στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο.

Η Marfin Analysis καταλήγει πως η τιμή-στόχος για τη μετοχή της τράπεζας θα προσαρμοστεί ανάλογα με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται και η Εγνατία ΑΧΕ, που αναφέρει πως θα προχωρήσει σε full update όσον αφορά στη Eurobank, επισημαίνοντας πως έχει θέσει την τιμή-στόχο ”υπό αναθεώρηση” με πιθανότητα αναβάθμισης, ενώ συμπληρώνει πως η σύσταση ”accumulate” μάλλον θα διατηρηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v