Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Εκ νέου κάλυψη από Morgan Stanley

Με σύσταση "overweight" και τιμή-στόχο τα 20 ευρώ ανά μετοχή ξεκινά εκ νέου την κάλυψη για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Morgan Stanley, με έκθεσή της στις 13/8.

ΕΤΕ: Εκ νέου κάλυψη από Morgan Stanley
Με σύσταση "overweight" και τιμή-στόχο τα 20 ευρώ ανά μετοχή ξεκινά εκ νέου την κάλυψη για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Morgan Stanley, με έκθεσή της στις 13/8.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, μετά την πρόσφατη επαναξιολόγηση στον κλάδο, θεωρεί ότι η ΕΤΕ προσφέρει καλύτερη αξία και θα ανακάμψει πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Επιπλέον, βλέπει περιθώριο ανόδου των μετοχών της, με την προϋπόθεση ότι η τράπεζα θα μπορέσει να επενδύσει μέρος του επιπλέον κεφαλαίου της με απόδοση υψηλότερη από το κόστος του κεφαλαίου.

Στην έκθεσή της η Morgan Stanley αναφέρει ότι αναγνωρίζει τα αμυντικά χαρακτηριστικά της τράπεζας, ωστόσο θεωρεί πως θα είναι δύσκολο για την Εθνική να επιτρέψει στα επίπεδα κερδοφορίας του παρελθόντος. Εκτιμά πως η απόκτηση της Finansbank στην Τουρκία στα τέλη του 2006 άλλαξε το προφίλ ρίσκου της και θα υποδηλώνει υψηλότερο κόστος ρίσκου και κεφαλαιακές απαιτήσεις στο μέλλον.

Αν και θεωρεί πως η Εθνική διαθέτει ισχυρά κεφάλαια, μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου, αναμένει μέρος των εσόδων να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας της κεφαλαιακής της βάσης. Αυτό, όπως επισημαίνει, αφήνει περιθώριο για εξαγορές και συγχωνεύσεις, ωστόσο οι ευκαιρίες αυτές είναι περιορισμένες λόγω των μακροοικονομικών τάσεων στην Τουρκία και στη ΝΑ. Ευρώπη.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της τράπεζας, τα οποία ανακοινώνονται στις 28 Αυγούστου, η Morgan Stanley αναμένει βελτίωση στα περιθώρια, ενώ εκτιμά πως οι λειτουργικές επιδόσεις στην Τουρκία θα παραμείνουν ισχυρές. Δεν αναμένει δυσάρεστες εκπλήξεις σχετικά με την ποιότητα των παγίων, αλλά σταθερότητα εν συγκρίσει με το α΄ τρίμηνο του 2009.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 12ης Αυγούστου στα 19,86 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v