Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση τιμών-στόχων για ΕΛΠΕ και Motor Oil από GS

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 7,4 ευρώ ανά μετοχή από 6,5 ευρώ προηγουμένως και για τη Motor Oil στα 9,7 ευρώ από 8 ευρώ προχώρησε η Goldman Sachs.

Αύξηση τιμών-στόχων για ΕΛΠΕ και Motor Oil από GS
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 7,4 ευρώ ανά μετοχή από 6,5 ευρώ προηγουμένως και για τη Motor Oil στα 9,7 ευρώ από 8 ευρώ προχώρησε η Goldman Sachs.

Ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 12 Αυγούστου για τις ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρίες διατηρεί τη σύσταση "sell" για τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη σύσταση "neutral"για τη μετοχή της Motor Oil.

Γενικότερα, οι προοπτικές για τα περιθώρια κέρδους από διύλιση παραμένουν απαιτητικές, αναφέρει ο οίκος. Ωστόσο, αρκετοί δείκτες βιομηχανικής δραστηριότητας δείχνουν πιθανόν επικείμενη ανάκαμψη στη ζήτηση για πετρέλαιο.

Κατά την Goldman Sachs, η αυξημένη ζήτηση πιθανότατα να οδηγήσει σε βελτίωση και όχι σε συρρίκνωση των spreads. Με αυτό το δεδομένο και καθώς ο χειμώνας έρχεται, η ζήτηση είναι πιθανό να αυξηθεί όσο πλησιάζουμε στο τέταρτο τρίμηνο, επομένως οι short θέσεις σε εταιρίες διύλισης φαίνονται επισφαλείς, αναφέρει ο οίκος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v