Marfin:Νέες τιμές-στόχοι για ΕΛΤΕΧ, Άκτωρ, Chipita

Σε περικοπή των τιμών-στόχων για την Ελληνική Τεχνοδομική στα 6,30 ευρώ, για την Άκτωρ στα 5,30 ευρώ και για την Chipita στα 2,50 από τα 4,05 ευρώ υποβαθμίζοντας παράλληλα την τελευταία σε ”underperform”, προχώρησε η Marfin Analysis με σχετικές της αναλύσεις (13/05).

Marfin:Νέες τιμές-στόχοι για ΕΛΤΕΧ, Άκτωρ, Chipita
Σε περικοπή στις τιμές - στόχους των ΕΛΤΕΧ, Άκτωρ και Chipita προχώρησε η Marfin Analysis με αναλύσεις της, στις 13 Μαΐου 2004.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναθεώρησε προς τα κάτω την τιμή-στόχο για την Ελληνική Τεχνοδομική στα 6,30 ευρώ (κατά 6% χαμηλότερα από την προηγούμενη), μειώνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο για την Άκτωρ στα 5,30 ευρώ (κατά 18,4% χαμηλότερα από πριν).

Ωστόσο, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως διατηρεί την σύσταση ”outperform” και για τους δύο τίτλους, αν και - όπως επισημαίνει - προτιμά τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Η χρηματιστηριακή υποβάθμισε παράλληλα τις εκτιμήσεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα. Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη πρώτου τριμήνου του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής, η Marfin εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 10,1%, διαμορφούμενος στα 218,2 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ανέρχονται στα 37,8 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του έτους πάντως, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ελληνικής Τεχνοδομικής θα υποχωρήσει κατά 12%, στα 793,5 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να μειώνονται κατά 13,7% και τα κέρδη προ φόρων να καταγράφουν κάμψη 24,8% στα 101 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε σημαντική περικοπή της τιμής-στόχου στα 2,50 ευρώ από 4,05 ευρώ προχώρησε η Marfin Analysis για τη μετοχή της Chipita σε ανάλυσή της με ημερομηνία 13 Μαΐου 2004 και τίτλο ”Νέο σύστημα διανομής: Θα χρειαστεί χρόνος ώστε να αποτυπωθούν τα οφέλη στα αποτελέσματα”, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”underperform”.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως σε συνέχεια των εκτιμήσεων της διοίκησης για αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς, ενδέχεται να συνεχιστεί η πίεση στη μετοχή της Chipita, κυρίως ως αποτέλεσμα των περισσότερο ”απαιτητικών” πολλαπλασιαστών.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά πως η αδυναμία στις εγχώριες πωλήσεις ενδέχεται να είναι είτε αποτέλεσμα του συστήματος διανομής που έχει εφαρμόσει η εταιρία, είτε απόρροια της κάμψης στη ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρίας.

Η Marfin Analysis αναφέρει επίσης πως οι στόχοι της διοίκησης κάνουν λόγο για αύξηση της τάξεως του 10%-15% την περίοδο 2006-2007, με το περιθώριο των EBITDA να διαμορφώνεται στο 20%, και το περιθώριο των καθαρών κερδών να ανέρχεται στο 6%-7%.

Από την πλευρά της η χρηματιστηριακή υιοθετεί μια πιο ”συντηρητική στάση” και προβλέπει αύξηση στις πωλήσεις κατά 13% για το 2004 με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 9% για την περίοδο 2005-2008, με το περιθώριο των EBITDA να διαμορφώνεται στο 18,5% μέχρι το 2008 και το καθαρό περιθώριο κέρδους να κυμαίνεται στο 5%.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις της Marfin Analysis είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις προηγούμενες όσον αφορά στο 2004 και το 2005 - όπως επισημαίνεται, ενώ εκτιμά πως το νέο σύστημα διανομής θα χρειαστεί λίγο χρόνο προτού αρχίσει να προσθέτει αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v