Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τιμή-στόχος τα 11,4 ευρώ από Εθνική ΑΧΕ

Την τιμή-στόχο των 11,4 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς σε ανάλυσή της (5/5) με τίτλο ”Ρυθμός χορηγήσεων υψηλότερος των προσδοκιών”.

Πειραιώς: Τιμή-στόχος τα 11,4 ευρώ από Εθνική ΑΧΕ
Την τιμή-στόχο των 11,4 ευρώ και τη σύσταση ”αγορά” διατηρεί η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς σε ανάλυσή της (5/5), όπου αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και προμήθειες για το 2004 και το 2005.

Σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής ΑΧΕ, η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται 15,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και 1,8 φορές τον αναμενόμενο λόγο P/BV του ίδιου έτους.

Ακόμα, τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς αναμένονται στα 129 εκατ. ευρώ στο τρέχον έτος, ενώ η μερισματική απόδοση για το 2004 υπολογίζεται στο 3,7%.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει σχετικά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Πειραιώς (καθαρά κέρδη 35 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 36,7%) ότι ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεών της, καθώς και των εκτιμήσεων της αγοράς, λόγω των βελτιωμένων αμοιβών και των αυξημένων εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Αναφορικά με τα συνολικά λειτουργικά έξοδα τριμήνου της τράπεζας, η Εθνική ΑΧΕ τονίζει πως ήταν αυξημένα κατά 7,3%, σύμφωνα με τις προσδοκίες της, εξαιτίας κυρίως της επέκτασής της με 28 καταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v