Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Εκτιμήσεις 4 ΑΧΕ για μεγέθη α΄ τριμήνου

Αύξηση της τάξεως του 19,9%-29% αναμένεται να εμφανίσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank στο πρώτο τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Εθνικής ΑΧΕ, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Marfin Analysis και Εγνατίας ΑΧΕ.

Eurobank: Εκτιμήσεις 4 ΑΧΕ για μεγέθη α΄ τριμήνου
Αύξηση της τάξεως του 19,9%-29% προβλέπουν οι Εθνική, Π&Κ, Marfin και Εγνατία πως θα εμφανίσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank Ergasias στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Η EFG Eurobank ανακοινώνει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σήμερα (13 Μαΐου 2004) μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 7 μεγάλων παικτών της εγχώριας αγοράς μετοχών που συγκέντρωσε το euro2day.gr, τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων της EFG Eurobank Ergasias αναμένεται να ενισχυθούν στο πρώτο τρίμηνο κατά 31%, διαμορφούμενα στα 103,9 εκατ. ευρώ, έναντι 79,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της SelasΝet, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου της EFG Eurobank αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 27,5%, διαμορφούμενα στα 75,122 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει αύξηση 29% στα καθαρά κέρδη του ομίλου της EFG Eurobank, καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 76 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ενισχυθούν κατά 13%, στα 232 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει βελτίωση 27,8% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank, με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 75,32 εκατ. ευρώ.

Τα προ φόρων και μειοψηφιών κέρδη της τράπεζας, τονίζει η Π&Κ, αναμένεται να διαμορφωθούν στα 108,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση 32%, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους και οι προμήθειες αναμένονται αυξημένα κατά 12,8% και 35,1% αντίστοιχα.

Εξάλλου, αύξηση 28,1% με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, διαμορφούμενα στα 106 εκατ. ευρώ, προβλέπεται πως θα εμφανίσουν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της EFG Eurobank στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Marfin Analysis.

Ακόμα, σύμφωνα με το πρωινό report της χρηματιστηριακής, τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 74,6 εκατ. ευρώ υποδηλώνοντας ετήσια βελτίωση της τάξεως του 26,4%, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις, επισημαίνει η Marfin, κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 75,4 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Marfin Analysis οι εκτιμήσεις της είναι σύμφωνες με το consensus, ενώ θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη στις 17:30 και παρουσίαση των αποτελεσμάτων μία ώρα αργότερα.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ κάνει λόγο για ετήσια αύξηση στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της τάξεως του 19% έως τα 70,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ εκτιμούν αύξηση στα λειτουργικά κέρδη τριμήνου της EFG Eurobank κατά 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v