Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Γ. Μάναλη για το ΧΑ-Εισαγωγή Foodlink

Την αλλαγή του κλίματος στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και στο ΧΑ τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΧΑ κ. Γκίκας Μάναλης κατά τη σημερινή εκδήλωση που έγινε για την είσοδο της εταιρίας Foodlink στην ΕΝΑ.

Την αλλαγή του κλίματος στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και στο Χ.Α. τόνισε ο γενικός διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γκίκας Μάναλης κατά τη σημερινή εκδήλωση που έγινε για την είσοδο της εταιρίας Foodlink στη Εναλλακτική Αγορά της Σοφοκλέους.

Ο κ. Μάναλης σημείωσε τη θετική αλλαγή στην ψυχολογία των τελευταίων μηνών, την άνοδο της ημερήσιας αξίας του όγκου των συναλλαγών και το γεγονός ότι από το β΄ τρίμηνο και μετά οι εταιρίες της Σοφοκλέους άρχισαν να αντλούν και πάλι κεφάλαια μέσα από τη δευτερογενή αγορά (αυξήσεις κεφαλαίων).

Foodlink: Το 12ο μέλος της ΕΝ.Α.

Η Foodlink αποτελεί το 12ο μέλος της ΕΝ.Α. και δραστηριοποιείται στον χώρο του contract logistics (αποθήκευση και διανομή προς μεγάλους πελάτες). Η διασπορά της μετοχής ανέρχεται στο 10,27%, το σύνολο των μετοχών της είναι 7,247 εκατ., η τιμή εισαγωγής στα 2,02 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας με βάση την τιμή εισαγωγής φτάνει στα 14,6 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την εκκίνηση της συναλλαγής της μετοχής εμφανίστηκε εντολή πώλησης ύψους 100.000 τεμαχίων στην τιμή εισαγωγής (2,02 ευρώ). Κύκλοι της αγοράς αποδίδουν την κίνηση αυτή στην προσπάθεια για διεύρυνση της διασποράς του τίτλου προκειμένου να αποκτήσουν μετοχές της εταιρίας στην τιμή εισαγωγής και επενδυτές που δεν μπόρεσαν μέσα από τη διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί και σειρά περιορισμένων αγοραστικών εντολών οι οποίες κυμαίνονται σε επίπεδα κατά περίπου 50% χαμηλότερα (μεταξύ του 0,75 και 1,12 ευρώ) σε σχέση με την τιμή εισαγωγής. Πάντως, η πρώτη συναλλαγή της μετοχής έγινε στα 2,02 ευρώ, με όγκο 1.000 μετοχών.

--- Η ανακοίνωση της Foodlink

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρίας Foodlink Α.Ε., της δωδέκατης κατά σειρά εταιρίας που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Foodlink Α.Ε. ιδρύθηκε το 1997 και με την ίδρυσή της ανέλαβε την αποθήκευση και διανομή των προϊόντων της εταιρίας Κraft Foods Hellas Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι και τον Απρίλιο του 2005 η εταιρία συνεχίζει να δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον τομέα των τροφίμων, ενώ τον Μάιο του 2005 ξεκινά την πρώτη συνεργασία με εταιρία παροχής υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, αναλαμβάνοντας την αποθήκευση και διανομή της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας ΤΙΜ (σημερινή WIND ΕΛΛΑΣ).

Η Foodlink παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Third Party Logistics και δραστηριοποιείται στους τομείς της αποθήκευσης, διανομής, customer service, transition consultancy, reporting και υπηρεσίες ανασυσκευασίας.

Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που ολοκληρώθηκε προ ημερών διατέθηκαν 247 χιλιάδες νέες μετοχές και 208 χιλιάδες υφιστάμενες μετοχές, σε συνολικά 71 μετόχους, εκ των οποίων 58 νέοι μέτοχοι, επιτυγχάνοντας διασπορά 10,27%.

Το σύνολο των μετοχών προς διαπραγμάτευση ανέρχεται σε 7.247.000 μετοχές και η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης ορίστηκε στα 2,02 ευρώ, η οποία ήταν και η τιμή διάθεσης κατά την ιδιωτική τοποθέτηση. Η κεφαλαιοποίησή της εταιρίας, βάσει της τιμής αυτής, διαμορφώνεται πια στα 14,6 εκατ. ευρώ. 

Σύμβουλοι της εταιρίας Foodlink Α.Ε. για την ένταξή της στην Εναλλακτική Αγορά ήταν η Grant Thornton και η Attica Bank.

Ο κύριος Γκίκας Μάναλης, γενικός δευθυντής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρίας στην Εναλλακτική Αγορά, είπε μεταξύ άλλων: "H Foodlink είναι μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση, η οποία εμπιστεύτηκε την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών της σχεδίων. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για μια εταιρία που έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί τόσο στην Εναλλακτική όσο και στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο μέλλον".

Από την πλευρά της Foodlink A.E. , o κ. Βασίλης Καρακουλάκης, πρόεδρος της εταιρίας, είπε: "Το διοικητικό συμβούλιο της Foodlink Α.Ε. ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ιδιωτικής τοποθέτησης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για την εταιρία τα οφέλη της ένταξης στην Εναλλακτική Αγορά θα είναι ανώτερα των προσδοκιών όλων μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v