Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Θετικοί οι αναλυτές για τη δορυφορική

Θετικοί για την κίνηση του ΟΤΕ να προχωρήσει στη δορυφορική τηλεόραση εμφανίζονται οι αναλυτές, επισημαίνοντας πως αν και δεν αναμένεται να βελτιώσει τα μεγέθη του Οργανισμού, θα θωρακίσει την πελατειακή του βάση.

OTE: Θετικοί οι αναλυτές για τη δορυφορική
Θετικοί για την κίνηση του ΟΤΕ να προχωρήσει στη δορυφορική τηλεόραση εμφανίζονται οι αναλυτές, επισημαίνοντας πως αν και δεν αναμένεται -τουλάχιστον άμεσα- να βελτιώσει τα μεγέθη του Οργανισμού, θα θωρακίσει την πελατειακή του βάση.

Η συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ θα αυξήσει τον ανταγωνισμό σε μία αγορά όπου η διείσδυση είναι χαμηλή και που προς το παρόν μονοπωλείται από τη Nova της Forthnet, αναφέρει η Alpha Finance. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα αυξήσει τη διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης κατά περίπου 3%, ενώ αμφιβάλλει για το κατά πόσον θα επηρεάσει την πελατειακή βάση της Forthnet.

Αναμενόμενη, στο πλαίσιο της προσφοράς του OTE για την IPTV, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, θεωρεί η HSBC τη δραστηριοποίηση του Οργανισμού σε υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Αν και η χρηματιστηριακή δεν αναμένει η κίνηση αυτή να έχει σημαντική επίδραση στα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ΟΤΕ -τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα- εκτιμά ότι θα αυξήσει την πελατειακή πίστη, θα μειώσει τις κινήσεις προς άλλους παρόχους και θα προωθήσει την ευρυζωνική διείσδυση. Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική για τη Forthnet, σημειώνει η HSBC.

Όπως επισημαίνει η Marfin Analysis, ο ΟΤΕ προσφέρει ήδη υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης στη Ρουμανία, όπου μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2009 είχε 750.000 συνδρομητές. Σύμφωνα με εκτιμήσιες της χρηματιστηριακής η υπηρεσία αυτή σε συνδυασμό με την IPTV που λανσαρίστηκε πρόσφατα είναι πιθανό να μειώσουν την απώλεια συνδρομητών μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v