Selasnet: Το consensus 7 ΑΧΕ για το τρίμηνο της 3Ε

Σημαντική υποχώρηση αναμένεται να καταγράψουν οι ζημιές, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, του ομίλου της Coca- Cola στο α΄ τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις 7 χρηματιστηριακών, τις οποίες συγκέντρωσε η Selasnet. Θετική παραμένει η Π&Κ, αλλά και η Εγνατία.

Selasnet: Το consensus 7 ΑΧΕ για το τρίμηνο της 3Ε
Λιγότερες κατά 29,3% διαμορφούμενες στα 18,6 εκατ. ευρώ, αναμένεται να είναι οι ζημιές, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, του ομίλου της Coca- Cola στο α΄ τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις 7 χρηματιστηριακών, τις οποίες συγκέντρωσε η Selasnet.

Σημειώνεται πως η Coca – Cola Τρία Έψιλον αναμένεται να ανακοινώσει αποτέλεσμα πρώτου τριμήνου τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 8.30.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται ότι η Coca - Cola Τρία Έψιλον θα παρουσιάσει ζημίες χαμηλότερες κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, και συγκεκριμένα ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 10,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ωστόσο, οι συγκλίνουσες προβλέπουν πως τα κέρδη προ τόκων και φόρων αναμένονται αυξημένα κατά 499% έως τα 11,382 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων εκτιμάται πως θα εμφανίσουν άνοδο κατά 12% έως τα 106,7 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, οι πωλήσεις του ομίλου σύμφωνα με το consensus της Selasnet θα κινηθούν ανοδικά κατά 7% διαμορφούμενες στα 856,5 εκατ. ευρώ.

Στην on line βάση δεδομένων προβλέψεων κερδοφορίας της Selasnet για την Coca- Cola μετείχαν οι Εγνατία Securities, Eurocorp Credit Lyonnais, Marfin Hellenic, Κάππα Securities, Eurobank Securities, HSBC Παντελάκης και Π&Κ Securities.

Εξάλλου, ”ισχυρά” αποτελέσματα σε ένα ”αδύναμο” (ιστορικά) τρίμηνο προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα παρουσιάσει η Coca – Cola Τρία Έψιλον.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 12 Μαΐου 2004 ο όγκος των πωλήσεων για την ελληνική εταιρία εμφιαλώσεων αναμένεται να αυξηθεί κατά 8,4% διαμορφούμενος στα 292,2 εκατ. unit cases, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 7,8% και συγκεκριμένα στα 863,1 εκατ. ευρώ.

Για τα EBITDA, η Π&Κ, προβλέπει 12% βελτίωση καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 106,7 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά παράλληλα πως οι ζημίες της Coca – Cola Τρία Έψιλον θα συρρικνωθούν κατά 10,8% στο εξεταζόμενο διάστημα καθώς αναμένεται να κατέλθουν στα 23,5 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ καταλήγει πως παραμένει θετική για την εταιρία.

Αύξηση των οικονομικών μεγεθών της Coca – Cola Τρία Έψιλον για το πρώτο τρίμηνο του 2004 προβλέπει και η Εγνατία ΑΧΕ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Μαΐου 2004 προβλέπει ”ισχυρά” μεγέθη για το παραδοσιακά (από πλευράς εποχικότητας) πρώτο τρίμηνο της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως.

Η Εγνατία αποδίδει την αισιοδοξία της στις καλύτερες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2004 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της παρελθούσας χρήσης, στο γεγονός ότι αρκετές αγορές απορρόφησαν θετικά την αύξηση των τιμών, στην ενοποίηση των δραστηριοτήτων που αφορούν τα εμφιαλωμένα νερά όπου δεν υπήρχαν στο πρώτο τρίμηνο, αλλά και στην ανάκαμψη ορισμένων σημαντικών αγορών.

Οι πωλήσεις του ομίλου, σύμφωνα με την Εγνατία, αναμένεται να ενισχυθούν κατά 6,5% διαμορφούμενα στα 852,7 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να φτάνουν στα 108,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14%.

Επίσης επισημαίνεται ότι έκπληξη με πιο ανοδικές τάσεις μπορεί να δούμε στις πωλήσεις του ομίλου καθώς οι εκτιμήσεις δεν μπορούν να συμπεριλάβουν στον υπέρτατο βαθμό τις αυξήσεις τιμών σε διάφορες χώρες.

Οι ζημίες της Coca – Cola Τρία Έψιλον αναμένεται να περιοριστούν τα 19 εκατ. ευρώ από 26,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η Εγνατία καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”sector performer”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v