ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης

Η συσσώρευση φαντάζει σαν το πιο πιθανό σενάριο για σήμερα εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές που προστέθηκαν στον δείκτη MSCI Greece. Επίσης στο προσκήνιο τοποθετείται η μετοχή της Εμπορικής λόγω των αποτελεσμάτων, αλλά και η αδυναμία της μετοχής του ΟΤΕ.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά θετικό άνοιγμα, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ακόμα, η Marfin τονίζει πως η αδυναμία της μετοχής του ΟΤΕ θα παραμείνει στο επίκεντρο, καθώς, όπως υπογραμμίζει, η μετοχή του Οργανισμού έχει καταγράψει απώλειες της τάξεως του 10% στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις.

Επίσης, οι αναλυτές της Marfin Analysis σημειώνουν πως στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν σήμερα οι μετοχές του Γερμανού και της Hyatt λόγω της ένταξής τους στον δείκτη MSCI Greece, γεγονός στο οποίο οι επενδυτές αναμένεται να αντιδράσουν ιδιαίτερα θετικά.

Κρίσιμη χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση η Eurobank Securities, καθώς αναφέρει πως θα δώσει στοιχεία για τη φύση της χθεσινής ανόδου, βοηθώντας τους επενδυτές να καθορίσουν εάν αυτή ήταν μόνο μια βραχυπρόθεσμη τεχνική ανάκαμψη.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, εκτιμά η Eurobank Securities, θα στραφεί στους τίτλους που προστέθηκαν χθες στον δείκτη MSCI Greece.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, η χθεσινή ανοδική αντίδραση του Χ.Α. ήταν υγιής έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, όπου η αγορά κατέγραψε συνολικά πτώση κατά 4,4%.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει ακόμα πως για τη σημερινή συνεδρίαση η συσσώρευση φαντάζει σαν το πιο πιθανό σενάριο, με την μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου σήμερα το πρωί. Ακόμα, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η τάση θα δοθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1,19% κλείνοντας στις 2.450,01 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, η αγορά κινήθηκε υψηλότερα έπειτα από την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ πρωταγωνιστές στον τραπεζικό κλάδο ήταν η Εθνική Τράπεζα και η Εμπορική Τράπεζα. Αντίθετα, τονίζει η χρηματιστηριακή, ο ΟΤΕ κατέγραψε απώλειες κατά 2,84%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v