Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τιμή-στόχος τα 28,20 ευρώ από Π&Κ

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 28,20 ευρώ, από 25,30 ευρώ, για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight” σε ανάλυσή της (10/5/2004), όπου παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και του 2005.

Εθνική: Τιμή-στόχος τα 28,20 ευρώ από Π&Κ
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 28,20 ευρώ, από 25,30 ευρώ, για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Μαΐου 2004 και τίτλο ”Αυξανόμενοι όγκοι χορηγήσεων και συνεχιζόμενη οργανική βελτίωση διατηρούν το θετικό outlook των κερδών”.

Όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2004 που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 κατά 0,9% και για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 κατά 4,2%.

Αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι η εικόνα είναι ”μεικτή”, κατά τις δικές της προβλέψεις τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να βελτιωθούν στα ερχόμενα τρίμηνα, βοηθούμενα κυρίως από την ενίσχυση στις χορηγήσεις.

Αυτό οδηγήσει κατά συνέπεια σε υψηλότερα έσοδα, τα οποία με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στη διατήρηση της κερδοφορίας, αλλά και σε ”ποιοτικά” κέρδη το οποία και θα κρατήσουν το θετικό outlook των κερδών.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται και στην αλλαγή της διοίκησης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και δη όσον αφορά στην αλλαγή της οργανωτικής δομής, αλλά και των στρατηγικών στόχων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v