Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σημαντική κάμψη κερδών προβλέπουν 3 ΑΧΕ

Σημαντική υποχώρηση κατά 46% και 37,6% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ αναμένουν οι Eurobank και Marfin αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται πως η Εγνατία προβλέπει κάμψη 24% στα καθαρά κέρδη του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Σημαντική κάμψη κερδών προβλέπουν 3 ΑΧΕ
Κάμψη κατά 46% και 37,6% εκτιμούν οι Eurobank Securities και Marfin Analysis, αντίστοιχα, πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2004. Υποχώρηση 24% στα καθαρά κέρδη προβλέπει η Εγνατία.

Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου στις 27 Μαΐου 2004.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities αναφέρει στο πρωινό της report (12/05/2004) πως το πρώτο τρίμηνο του 2004 αναμένεται να είναι ”αδύναμο” για τον Οργανισμό σε επίπεδο κερδών ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμολογίων, των υψηλών λειτουργικών εξόδων, αλλά και του προγράμματος εθελούσιας εξόδου που έχει υιοθετήσει.

Σε επίπεδο ενοποιημένων εσόδων η Eurobank Securities εκτιμά πως θα ενισχυθούν κατά 10%, ως αποτέλεσμα της ενοποίησης της RomTelecomκ, ενώ στον αντίποδα τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 4,3% και συγκεκριμένα στα 419 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους του ΟΤΕ, η Eurobank Securities αποδίδει την κατά 46% προβλεπόμενη υποχώρηση στη μείωση των τιμολογίων, αλλά και στο επιπλέον κόστος που προέκυψε από το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ενώ εκτιμά πως θα κατέλθουν στα 61 εκατ. ευρώ που είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για κάμψη της τάξεως του 25%.

Παράλληλα, η Eurobank Securities σημειώνει πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ, ενώ επισημαίνει πως κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή του Οργανισμού έχει χάσει 9,7%

Από την πλευρά της η Marfin Analysis προβλέπει κάμψη 37,6% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2004, καθώς τα τοποθετεί στα 70,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, με ημερομηνία 12 Μαΐου 2004, τα EBITDA του ομίλου στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιάσουν οριακή υποχώρηση 0,5% διαμορφούμενα στα 435,8 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, η Marfin Analysis προβλέπει αύξηση 10% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του ΟΤΕ, τον οποίο και τοποθετεί στα 1,21 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως με χθεσινή της (11/05/2004) ανάλυση η Εγνατία ΑΧΕ ανέφερε πως με βάση τις δικές της εκτιμήσεις τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ αναμένεται να παρουσιάσουν 24% υποχώρηση στα 86,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v