Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΙΓΟ: Πτώση 75% στα κέρδη βλέπει η Marfin

Πτώση της τάξης του 75% εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα εμφανίζουν το β' τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Frigoglass και θα διαμορφωθούν στα 5,5 εκατ. ευρώ. Για το εξάμηνο αναμένει πτώση κερδών κατά 86% στα 6,1 εκατ. ευρώ.

ΦΡΙΓΟ: Πτώση 75% στα κέρδη βλέπει η Marfin
Βελτιωμένα σε σχέση με το α’ τρίμηνο εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα είναι τα αποτελέσματα της Frigoglass το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω των αυξημένων πωλήσεων ψυγείων, ωστόσο θα παραμείνουν αρκετά αδύναμα έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, λόγω της κάθετης πτώσης των παραγγελιών για ψυγεία στην Ανατολική και την Δυτική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου της Frigoglass θα εμφανίζουν πτώση της τάξης του 75% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2008 και θα διαμορφωθούν στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένος κατά 40% στα 105,5 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν 57% χαμηλότερα στα 17,5 εκατ. ευρώ.

Για το α’ εξάμηνο, η Marfin Analysis προβλέπει πτώση των καθαρών κερδών της Frigoglass κατά 86% στα 6,1 εκατ. ευρώ, του κύκλου εργασιών κατά 48% στα 177,2 εκατ. ευρώ και των EBITDA κατά 64% στα 28,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Frigoglass θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 5,7 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση "reduce".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v