Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση κερδών εκτιμά η Eurobank Sec.

Αύξηση κατά περίπου 25%, εκτιμά η Eurobank Securities πως θα εμφανίσουν τα προ φόρων και μετά μειοψηφιών κέρδη του ομίλου της Frigoglass στο πρώτο τρίμηνο του 2004. Επίσης, οι ενοποιημένες πωλήσεις αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ήτοι στα 90 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Αύξηση κερδών εκτιμά η Eurobank Sec.
Αύξηση κατά περίπου 25%, στα 10,7 εκατ. ευρώ, εκτιμά η Eurobank Securities πως θα εμφανίσουν τα προ φόρων και μετά μειοψηφιών κέρδη του ομίλου της Frigoglass στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρωινό report της χρηματιστηριακής, τονίζεται πως τα κέρδη α’ τριμήνου αναμένονται ενισχυμένα λόγω των μειωμένων χρηματοοικονομικών και μη λειτουργικών εξόδων, καθώς και του χαμηλότερου ύψους των δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Επίσης, οι αναλυτές της Eurobank Securities περιμένουν τις ενοποιημένες πωλήσεις να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ήτοι στα 90 εκατ. ευρώ, καθώς οι λειτουργίες της εταιρίας στην Νιγηρία εμφανίζονται αδύναμες, και το εργοστάσιο στον Βόλο παρέμεινε κλειστό για περίπου 3 εβδομάδες για λόγους συντήρησης.

Σε αυτά τα πλαίσια η χρηματιστηριακή συνεχίζει να συγκαταλέγει την μετοχή της Frigoglass μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της υιοθετώντας την σύσταση ”outperform”.

Παράλληλα, σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται 11,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και 3,8 φορές τον αναμενόμενο λόγο EV/EBITDA του ίδιου έτους.

Η Eurobank Securities αναμένει ότι η εταιρία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v