Emporiki: Εκτιμήσεις 4 ΑΧΕ για μεγέθη α΄ τριμήνου

Αύξηση της τάξεως του 6%-21% εκτιμούν οι Εθνική, Eurobank, Π&Κ και Marfin πως θα παρουσιάσουν τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Emporiki Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Emporiki: Εκτιμήσεις 4 ΑΧΕ για μεγέθη α΄ τριμήνου
Απόκλιση παρατηρείται στις προβλέψεις μεταξύ Εθνικής ΑΧΕ, Π&K, Eurobank Sec και Marfin όσον αφορά στις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Emporiki Bank για το πρώτο τρίμηνο του 2004, καθώς προβλέπουν αύξηση μεταξύ 6%-21%.

Σημειώνεται πως με βάση τις εκτιμήσεις 7 μεγάλων παικτών της εγχώριας αγοράς μετοχών που συγκέντρωσε το euro2day.gr, τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων κέρδη της Emporiki Bank για το πρώτο τρίμηνο κυμαίνονται από 34,9 εκατ. ευρώ έως τα 43,1 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση τιμή εκτιμάται σε 41,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 20% σε ετήσια βάση.

Με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του πρακτορείου Bloomberg τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Emporiki Bank αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 17%.

Η Emporiki Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2004 αύριο 12 Μαΐου 2004.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Emporiki Bank αναμένεται να ενισχυθούν κατά 6%, καθώς η χρηματιστηριακή προβλέπει πως θα φτάσουν στα 37 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους του ομίλου, η Εθνική εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 165 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8%.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Emporiki Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2004 θα παρουσιάσουν αύξηση 21% διαμορφούμενα στα 41,8 εκατ. ευρώ από 34,5 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους, με βάση τις προβλέψεις της Eurobank Securities αναμένεται να ενισχυθούν στο τρίμηνο κατά 9% και συγκεκριμένα στα 167,1 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 153,3 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2003.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει αύξηση 16,8% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας.

Τα κέρδη από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, αναμένεται να ενισχυθούν κατά 12,5%, αντανακλώντας μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στα έσοδα από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, και συγκεκριμένα κατά 8,4%.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis προβλέπει αύξηση 8,8% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Emporiki Bank για το πρώτο τρίμηνο του 2004, καθώς εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 37,5 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα καθαρά έσοδα από τόκους, η Marfin Analysis προβλέπει αύξηση 6,6% και συγκεκριμένα στα 163,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v