Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote:Τι βλέπουν για τα μεγέθη α΄ τριμήνου 3 ΑΧΕ

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις 3 ΑΧΕ για την Cosmote, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της στις 13 Μαΐου, με την Π&Κ να αναβαθμίζει την τιμή στόχο στα 14,5 ευρώ από τα 13,7 ευρώ, τη Marfin να περιμένει ”υπεραπόδοση” της μετοχής εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, και την Εγνατία να δίνει τιμή στόχο 13,80 ευρώ.

Cosmote:Τι βλέπουν για τα μεγέθη α΄ τριμήνου 3 ΑΧΕ
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 14,5 ευρώ από τα 13,7 ευρώ για τη μετοχή της Cosmote προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή της Ενημέρωση με ημερομηνία 11 Μαΐου 2004, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2004, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η Cosmote θα παρουσιάσει αύξηση 17,8% στα έσοδα, τα οποία τοποθετεί στα 350 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 14,6% στα 145,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η Cosmote ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη της Cosmote, η Π&Κ προβλέπει 17,5% αύξηση, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 63 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει μεταξύ άλλων πως η μετοχή της Cosmote αποτελεί μια ”ελκυστική” επενδυτική πρόταση, αφενός με βάση τη συνεχιζόμενη ανάπτυξή της και αφετέρου με βάση την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους (μερισματική απόδοση της τάξεως του 4%).

Εξάλλου, η Marfin Analysis αναφέρει στο πρωινό της report (11/5) πως η μετοχή της Cosmote ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, σε περίπτωση τεχνικής αντίδρασης της αγοράς ο τίτλος της Cosmote ενδέχεται να υπεραποδώσει, καθώς, όπως σημειώνεται, υπολείπονται δύο μέρες μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Επίσης, η Marfin Analysis επικαλούμενη δημοσιεύματα αναφορικά με τον ΟΤΕ, σημειώνει πως το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού θα συνεδριάσει αύριο για να εκλέξει ένα νέο μέλος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογραμμίζει η Marfin, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης θα κοινοποιήσει ορισμένες από τις προθέσεις του σχετικά με τη διοικητική και οργανωτική αναδιάρθρωση της εταιρίας.

Η Εγνατία ΑΧΕ από την πλευρά της, δίνει σύσταση accumulate και τιμή στόχο τα 13,80 ευρώ για την Cosmote, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Μαΐου.

Ειδικότερα, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά ότι οι πωλήσεις α΄ τριμήνου της Cosmote θα σημειώσουν άνοδο 13% στα 336 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA για την ίδια περίοδο αναμένονται στα 143,2 εκατ. ευρώ, 12,7% υψηλότερα.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά ότι τα προ φόρων κέρδη της περιόδου για την Cosmote θα ανέλθουν στα 98,7 εκατ. ευρώ (+14,9%), ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 14,4% σε σχέση με πέρυσι, στα 61,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το ρίσκο από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Cosmote, είναι μόνο ανοδικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v