Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Χωρίς καταλύτες η αγορά

Χωρίς καταλύτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν υψηλότερα επίπεδα και μεγαλύτερη έκθεση σε μετοχικούς τίτλους, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στο Εβδομαδιαίο της report πως κινείται η αγορά, όπου παράλληλα αναφέρει πως το διεθνές περιβάλλον δεν παρέχει στήριξη.

Εγνατία: Χωρίς καταλύτες η αγορά
Χωρίς καταλύτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν υψηλότερα επίπεδα και μεγαλύτερη έκθεση σε μετοχικούς τίτλους, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στο Εβδομαδιαίο της report (7 Μαΐου 2004) πως κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία βρίσκεται σε φάση ”συσσώρευσης”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το διεθνές περιβάλλον δεν παρέχει στήριξη, ενώ επισημαίνει πως αντιθέτως παραπέμπει σε στάση αναμονής.

Τα, σε γενικές γραμμές, καλά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού φαίνεται να έχουν προεξοφληθεί από τους επενδυτές οι οποίες φέρονται να ανησυχούν πλέον για τη διατήρηση του ρυθμού αύξησης των κερδών .

Επίσης, η Εγνατία αναφέρει πως είναι θετική για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο καθώς φαίνεται πως διατηρεί την ισχυρή του δυναμική.

Σε γενικές γραμμές η χρηματιστηριακή προβλέπει ”ικανοποιητικά” αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο του έτους με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 6%, τα EBITDA κατά 5,3% και τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 13,6%.

Υπενθυμίζεται τέλος πως η λίστα με τα top picks της χρηματιστηριακής περιλαμβάνει τις: Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ, Γερμανός, Folli Follie, Intralot, Επιχειρήσεις Αττικής, Notos Com, Elmec, Μυτιληναίος, Μαΐλλης, Τεχνική Ολυμπιακή, Jumbo, Hyatt, Γρ. Σαράντης, Ιμάκο, Δυναμική Ζωή, Autohellas και Ηλεκτρονική Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v