Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ:Εκτιμήσεις για α’ τρίμηνο Eurobank, Εμπορικής

Αύξηση 27,8% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου 2004 της EFG Eurobank προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ενώ την ίδια στιγμή εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εμπορικής αναμένεται να ενισχυθούν κατά 16,8%. Οι δύο τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα εντός της εβδομάδας.

Π&Κ:Εκτιμήσεις για α’ τρίμηνο Eurobank, Εμπορικής
Κατά 27,8% εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα αυξηθούν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank στο πρώτο τρίμηνο του 2004 (ανάλογες των συγκλίνουσων προβλέψεων), ενώ για το ίδιο διάστημα η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 16,8% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας.

Σημειώνεται πως η EFG Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου (με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα) στις 13 Μαΐου 2004, ενώ η Εμπορική Τράπεζα ανακοινώνει τα μεγέθη της στις 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της EFG Eurobank αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 32%, καθώς προβλέπει ότι θα φτάσουν στα 108,80 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα λειτουργικά κέρδη της EFG Eurobank θα ενισχυθούν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 32,6%, στα 103,30 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ανάπτυξης τόσο του καθαρού εσόδου από τόκους όσο και των προμηθειών, που αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 12,8% και 35,1% αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, με βάση τις προβλέψεις της τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της EFG Eurobank αναμένεται να είναι ”ισχυρά”.

Για την Εμπορική Τράπεζα η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η κατά 16,8% αύξηση που προβλέπει στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας είναι πιθανότατα ανάλογη των συγκλινουσών εκτιμήσεων, ενώ επισημαίνει πως οι αρχικές προβλέψεις της αγοράς προέβλεπαν αύξηση των κερδών της τάξεως του 20%-25%.

Τα κέρδη από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες της Εμπορικής Τράπεζας αναμένεται να ενισχυθούν κατά 12,5%, αντανακλώντας μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στα έσοδα από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, και συγκεκριμένα κατά 8,4%.

Σε γενικές γραμμές η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τηρεί ”στάση αναμονής”, αναμένοντας αφενός τα αποτελέσματα τριμήνου της Εμπορικής και αφετέρου τις ανακοινώσεις της νέας διοίκησης για τη στρατηγική και τα σχέδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v