ΑΧΕ: Δυσμενές το διεθνές κλίμα

Κίνηση της αγοράς στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα εκτιμούν οι ΑΧΕ, καθώς, όπως αναφέρουν, το διεθνές περιβάλλον στο παρόν είναι δυσμενές. Στο επίκεντρο CocmΟΤΕ, Eurobank και Εμπορική Τράπεζα, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου στην τρέχουσα εβδομάδα.

ΑΧΕ: Δυσμενές το διεθνές κλίμα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Συνέχιση των σταθεροποιητικών τάσεων εκτιμά για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis, τονίζοντας πως το ρίσκο σημαντικής υποχώρησης από τα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται μάλλον περιορισμένο.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities θεωρεί πιθανό σενάριο την υποχώρηση της αγοράς σήμερα, καθώς, όπως αναφέρει, το διεθνές περιβάλλον προς το παρόν είναι δυσμενές.

Ακόμα, η Εγνατία ΑΧΕ αναμένει την επικράτηση αγοραστικού ενδιαφέροντος για τους τίτλους των CocmΟΤΕ, Eurobank και Εμπορικής Τράπεζας, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου στην τρέχουσα εβδομάδα.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ τονίζουν ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα δώσουν την τάση στη Σοφοκλέους.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,26% κλείνοντας στις 2.486,43 μονάδες

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α., ενώ οι μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσίασαν καλύτερη εικόνα -κυρίως λόγω εγχώριου αγοραστικού ενδιαφέροντος- με τον δείκτη FTSE-20 να κλείνει 1,12% ψηλότερα.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Απώλειες 1,24% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης στην πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Μαΐου κλείνοντας στις 2.486,43 μονάδες

Όπως τονίζει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο της report, οι έντονες πιέσεις στα υψηλά της αγοράς και η αρνητική συγκυρία των διεθνών αγορών οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να απολέσει τη δυναμική καταγραφής νεότερων υψηλών από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επαναφορά στο προσκήνιο των υποθέσεων που αφορούσαν στις έντονες διακυμάνσεις 9 εισηγμένων εταιριών την περίοδο του 1999, τονίζει η Magna Trust, οι βομβιστικές επιθέσεις στην Καλλιθέα και η απότομη πτώση των ξένων αγορών αύξησαν την αβεβαιότητα στην eλληνική αγορά και φόρτισαν αρνητικά την επενδυτική ψυχολογία σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Από την πλευρά της η Omega Bank κάνει λόγο για πτωτικές κινήσεις την εβδομάδα που μας πέρασε, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η αναγγελία για νέες διώξεις µελών του ∆.Σ. του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τυχόν άλλων υπευθύνων για τα γεγονότα του β΄ εξαµήνου του 1999, διαµόρφωσαν συνθήκες πρόσφορες για υποτιµητική κερδοσκοπία, που επηρέασε κατά κανόνα τις µετοχές µικρής και µεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Τεχνικά οι αναλυτές της Omega Bank εκτιμούν ότι η διατήρηση των τιµών πάνω από την περιοχή των 2.480 µονάδων θα αποτελέσει αγοραστικό σήµα για τους επενδυτές µε βραχυπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική. Παράλληλα υπογραμμίζουν πως ένδειξη αντιστροφής της βραχυπρόθεσµης τάσης θα αποτελέσει η αποφασιστική ανοδική διάσπαση των 2.550 µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα επιβεβαιώσει την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσµου ανοδικού κύκλου, που θα οδηγήσει τις τιµές πάνω από την περιοχή των 2.620 µονάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για την σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στην δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v