Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup:Τιμές στόχοι για Alpha, EFG, Εθνική

Στα 30,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Μαΐου, ενώ στα 18,5 ευρώ ”βλέπει” την τιμή στόχο για την EFG Eurobank και στα 28 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.

Citigroup:Τιμές στόχοι για Alpha, EFG, Εθνική
Στα 30,5 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Μαΐου, ενώ στα 18,5 ευρώ ”βλέπει” την τιμή - στόχο για την EFG Eurobank και στα 28 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, η Citigroup με αφορμή τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2004 της Alpha Bank, αυξάνει την τιμή στόχο στα 30 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”buy/medium risk”, στην ανάλυσή της με τον τίτλο ”On the Pommel Horse”.

Ακόμη, ο διεθνής οίκος σχολιάζει ότι ο κλάδος της λιανικής συνεχίζει να είναι η κινητήρια δύναμη διατήρησης του ανοδικού momentum της τράπεζας. Παράλληλα, η Citigroup εκτιμά ότι οι διεθνείς δραστηριότητες της Alpha Bank θα πρέπει να διπλασιάσουν τη συνεισφορά τους στο επόμενο έτος.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι το εύρος περαιτέρω επέκτασης των δραστηριοτήτων λιανικής έχει φτάσει στο τέλος, αλλά η επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του δανεισμού, αναμένεται να λειτουργήσει κάτι περισσότερο από εξισορροπητικά.

Όσον αφορά στην EFG Eurobank, η Citigroup κάνει λόγο για την προσπάθεια της τράπεζας για περαιτέρω ”χειραγώγηση” του τομέα της λιανικής τραπεζικής, συμπεριλαμβανομένων και των κλάδων ενυπόθηκων δανείων, αλλά και του καταναλωτικού δανεισμού.

Αρνητικό στοιχείο για την επίτευξη των τιμών στόχων που έχει θέσει η Citigroup για τις EFG Eurobank και Εθνική, θεωρεί ο οίκος ότι είναι η χαμηλή ρευστότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου, αλλά και η υψηλή του μεταβλητότητα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά.

Μάλιστα, η Citigroup σχολιάζει ότι αυτή τη στιγμή η Εθνική Τράπεζα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ελληνικής αγοράς, εκτιμώντας ωστόσο ότι μεσο-μακροπρόθεσμα, η EFG Eurobank και η Alpha Bank θα απειλήσουν την κυριαρχία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v